S&P Global веде переговори про придбання IHS Markit за $44 млрд

S&P Global веде переговори про придбання IHS Markit за $44 млрд

За рік акції IHS Markit виросли на 23%, S&P Global – на 25%

S&P Global веде переговори про придбання IHS Markit за $44 млрд
фото pixabay.com

S&P Global наближається до угоди з придбання IHS Markit в угоді на суму близько $44 млрд. Як повідомляє Bloomberg, ця угода об'єднає двох найбільших постачальників даних з Уолл-стріт.

Компанія IHS Markit, що надає дані, аналіз і дослідження, була оцінена в $36,9 млрд в кінці п'ятниці після досягнення рекордного максимуму на початку тижня. Цього року акції IHS Markit виросли на 23% в порівнянні з ростом акцій S&P Global на 25%, в результаті чого ринкова капіталізація компанії склала $82,2 млрд.

Офіційне оголошення про угоду, яка буде проводитися виключно з акціями, може з’явитись вже сьогодні, 30 листопада, розповіли джерела агентства.

Угода об'єднає одне з найстаріших імен на фінансових ринках з «новачком» на ринку. S&P бере свій початок в зборі інформації для інвесторів з 1860 року і є найбільш відомою своїми рейтингами облігацій і знаковими індексами фондового ринку, які служать розшифровкою стану глобального ринку.

IHS Markit, створена у 2016 році в результаті злиття двох дрібніших гравців, відстежує дані на фінансових ринках. У неї є програмне забезпечення, яке великі банки Уолл-стріт використовують для придбання корпоративних акцій і облігацій, а також для відстеження даних про транспорт і енергетику, які можуть бути інтегровані з сировинним бізнесом S&P Platts.

У 2016 році компанія IHS, яка надавала аналітичні послуги для підприємств і урядів, купила лондонську компанію Markit і перенесла штаб-квартиру в Британію. Це було частиною хвилі аналогічних угод, відомих як інверсії, коли американські компанії виїжджали за кордон, щоб знизити податкові ставки.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло