Трамп додасть китайського чіпмейкера SMIC і нафтогазову CNOOC в «чорний список» - Reuters

Трамп додасть китайського чіпмейкера SMIC і нафтогазову CNOOC в «чорний список» - Reuters

У США вважають, що ці компанії пов’язані з китайськими військовими

Трамп додасть китайського чіпмейкера SMIC і нафтогазову CNOOC в «чорний список» - Reuters
фото www.flickr.com/photos/chazkyhara/2529374005

Адміністрація Трампа готова додати провідного китайського виробника мікросхем SMIC і офшорну нафтогазову компанію CNOOC в список фірм, яким заборонені американські інвестиції через їх зв’язки з військовими КНР. Про це повідомляє Reuters із посиланням на документ, до якого агентство отримало доступ, та власні джерела.

Корпорація Semiconductor Manufacturing International Corp. і China National Offshore Oil Corp. входять в число чотирьох китайських компаній, які будуть додані в список фірм, що належать або контролюються військовими. Їх додавання – разом з China Construction Technology Co. Ltd. і China International Engineering Consulting Corp. – доведе загальну кількість фірм в чорному списку до 35.

Reuters повідомило, що поки неясно, коли новий список буде опублікований в Федеральному реєстрі. Міноборони не відповіло на запит агентства про коментарі.

«Це матиме неабиякий вплив на компанію, тому що ланцюжок доданої вартості в нафтогазовій галузі охоплює безліч американських компаній, починаючи з видобутку, переробки і закінчуючи газовою стороною, – сказав Сенгіік Ті, аналітик SIA Energy. – Це також означає, що вони не зможуть закуповувати запчастини та програмне забезпечення у американських компаній».

Президент Трамп, республіканець, продовжує застосовувати каральні заходи проти Китаю, попри те, що на початку цього місяця програв президентські вибори в США демократа Байдену. Ці дії ускладнять для нової адміністрації деескалацію напруженості у відносинах з Пекіном, хоча, можливо, вони також дадуть американській стороні більше важелів впливу на майбутні переговори.

Нагадаємо: минулого тижня Reuters повідомило, що адміністрація Трампа збирається оголосити, що 89 китайських аерокосмічних та інших компаній мають військові зв'язки, що обмежує їх можливість купувати низку американських товарів і технологій. 

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло