Apple вже офіційно прокоментувала вихід Windows 10 на власних комп’ютерах з ARM-процесором, зазначивши, що тепер все залежить від Microsoft. І хоча офіційно запуск операційки для нових гаджетів Apple ще не відбувся, ентузіасти вже знайшли спосіб встановити її на «яблучні» ноутбуки з чіпом M1, порівнявши їх продуктивність з фірмовим лептопом Microsoft Surface Pro X.

Обидва портативних ПК побудовані на архітектурі ARM. При цьому за результатами тестування Windows 10 працює на дітище Apple значно швидше. Варто враховувати той факт, що на MacBook Air операційка запускалася через середу віртуалізації, що трохи знижує теоретичну максимальну продуктивність.

Читайте також  Компанія Acer представила нову модель ноутбука Acer Chromebook Plus 514

Незважаючи на це, в бенчмарку Geekbench MacBook Air набрав 1390 і 4768 балів в одно- і багатопотоковій дисципліні відповідно. Результат Surface Pro X виявився значно скромнішим: 802 і 3104 бали, хоча система працювала на пристрої Microsoft без додаткових «прокладок» у вигляді емулятора.

Раніше глава відділу розробки програмного забезпечення Apple Крейг Федеріго зазначив, що комп’ютери компанії з процесорами M1 технічно повністю готові для установки Windows 10. Все, що залишається вирішити Microsoft – питання ліцензійних обмежень, до якого Apple відношення не має.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут