Українські військові збили безпілотник російських найманців на Донбасі

Диверсанти використовували БПЛА для проведення розвідки
Українські військові збили безпілотник російських найманців на Донбасі
Безпілотник (фото з відкритих джерел)
30 Листопада 2020, 11:09
читать на русском

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Луганського, українські воїни збили ворожий безпілотник (БПЛА) типу "Гранат", який входить до комплексу забезпечення дій артилерії "Наводчик 2".

Його ворожі диверсанти використовували для проведення розвідки та корегування свого підходу до наших позицій, повідомляє штаб Операції об'єднаних сил у Facebook.


Загалом, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається стабільною та повністю контрольованою. Українські захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням.

В ООС повідомили, що упродовж минулої доби, 29 листопада, в смугах відповідальності наших підрозділів російсько-окупаційні війська чотири рази знехтували домовленостями, що вступили в дію 27 липня 2020 року. Режим припинення вогню збройні формування Російської Федерації та її найманці порушили у районі населеного пункту Катеринівка, застосувавши на цій ділянці гранатомети різних систем та міномети калібру 82 міліметри.

Читайте також

Поблизу Попасної ворог вів вогонь з автоматичного станкового гранатомета, стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ"... українські захисники зірвали спробу ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ. Після вогневого контакту противник відійшов, - йдеться у повідомленні.

На шляху відступу ворожої ДРГ військовослужбовці підрозділу виявили засоби мінування російського виробництва, особисті речі диверсантів та інше військове спорядження.

Від початку поточної доби, 30 листопада, на усіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано, - додали у штабі.

Нагадаємо, 24 листопада у передмісті Авдіївки внаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Терміново для надання медичної допомоги важкопораненого українського захисника було доправлено до лікувального закладу, де за його життя боролися військові лікарі. На жаль, проведені невідкладні реанімаційні заходи не дали результатів. Врятувати життя воїна не вдалося.

1