fbpx

Стали відомі імена переможців фотоконкурсу ФеНоМенальне Рівне

Діліться інформацією з друзями:

Яскраві пейзажі, портрети, постановочні фото – усі ці жанри фотомистецтва  були представлені на фіналі фотоконкурсу «ФеНоМенальне Рівне-2020», котрий відбувся сьогодні на Рівненській фабриці нетканих матеріалів, яка ось уже другий рік поспіль виступила організатором змагань. Минулоріч конкурс проходив у рамках свята вулиці Фабричної «Мануфактура» влітку, у цьому році у зв’язку з карантином фінал був перенесений на осінь. Попри це, рівень робіт залишився високим. Цікаві ракурси, техніки зйомки та оригінальні сюжети намагалися відшукати автори робіт, аби позмагатися за найвищі місця та нагороди. Тож членам Конкурсної комісії, до якої ввійшли як професійні фотомитці, так і представники організатора та партнерів було нелегко визначити переможців.

Зрештою, після тривалих дискусій журі, призові місця здобули:

У номінації «Рівне – моє місто»:

1 місце – Наталія Корнійчук (фото «Рівне у дзеркалі дощу»);

2 місце – Олексій Потянок (фото «На Поштовій грало танго»);

3 місце – Світлана Кравчук (фото «Небесне світило»).

У номінації «Самобутній Північний»:

1 місце – Mykyta Ant (фото «Мій Північний. Пори року»);

2 місце – Іван Наконечний (фото «Північний»);

3 місце – Світлана Кравчук (фото «Закінчення дня»).

У номінації «Нетканці 50 років» (спеціальна категорія робіт, присвячена півстолітньому ювілею фабрики):

1 місце – Максим Юрчук (фото «Досвід»);

2 місце – Назарій Іванів (фото «Текстильні джунглі»);

3 місце – Анна Марія Далі (фото «Промінчик сонця») та Оксана Мороз (фото «Погляд»).

У номінації «Рівне очима дітей», де змагалися учасники до 16 років включно:

1 місце – Катерина Юрчук (фото «Танець життя»);

2 місце – Маргарита Ковтунець (фото «Політ у хмарах»);

3 місце – Марія Должениця (фото «Сімейне щастя) та Агнеса Котеля (фото «Біла нитка»).

Приз глядацьких симпатій за найбільшу кількість вподобань фото у мережі Facebook здобула Яна Псюрська (фото «Покровський собор).

Спеціальну відзнаку від організатора за найкращу фоторекламу продукції фабрики отримала Євангеліна Шмід за серію світлин з еко-сумками виробництва Нетканки.

Богдан ГАПЯК, голова конкурсної комісії та керівник Рівненської фабрики нетканих  матеріалів зазначає:

«Ми вдруге проводимо подібний фотоконкурс. Хто не знає, назва конкурсу не тільки підкреслює самобутність та індивідуальний стиль нашого прекрасного міста, а й вказує на організатора, бо ФНМ – це абревіатура фабрики нетканих матеріалів. На жаль, цього року у змагання втрутився карантин, тому ми не змогли провести фотоконкурс  так яскраво, як у 2019 році. Але попри це, я, особисто, рівнем змагань задоволений. Цьогоріч у ньому взяло участь майже 40 авторів, котрі подали загалом понад 150 світлин. Радує те, що участь у конкурсі беруть не тільки рівняни, а й мешканці інших міст та сіл нашої області та навіть інших куточків Ураїни. Тож наш конкурс по-суті уже має статус всеукраїнського. А це – найкраща реклама для нашого підприємства. Хоча основна мета фотоконкурсу – представити наше місто, його історію, архітектуру, інфраструктурні, комунальні, виробничі об’єкти, пам’ятки культури, підняти престиж Рівного. А ще конкурс стимулює творчість, пізнавальну і соціальну активність дорослих та дітей. Тож у наших планах продовжувати «ФеНоМенальне Рівне» і надалі».

Олександр ХАРВАТ – член конкурсної комісії, фотограф, член правління Національної Спілки фотохудожників України:

Фотоконкус «ФеНоМенальне Рівне», який вдруге поспіль проводить Нетканка, важливий і необхідний, адже він підкреслює красу та історію нашого міста, а також стимулює до творчості. Тому від імені фотомитців рівного висловлюю подяку організаторам за проведення конкурсу. Приємно, що сьогодні було анонсовано про проведення конкурсу і наступного року. Це важливо ще й тому, бо у фотографів буде більше часу підготуватися і відзняти ще більше яскравих світлин. Упевнений також, що наступного року зросте і кількість учасників, а фінал буде проведено в одній із фотогалерей міста. Адже це не тільки реклама організатора – фабрики нетканих матеріалів, а й підняття престижу та рівня самого конкурсу.