Рябошапка, Клімкін та Данилюк створили «Центр стійкості та розвитку держави»

Рябошапка, Клімкін та Данилюк створили «Центр стійкості та розвитку держави»

Вони вважають, що чинна влада «неспроможна запропонувати суспільству адекватні рішення»

Рябошапка, Клімкін та Данилюк створили «Центр стійкості та розвитку держави»
Руслан Рябошапка та Олександр Данилюк
фото: photo.unian.ua

Колишній генпрокурор Руслан Рябошапка разом з ексміністром закордонних справ Павлом Клімкіним та екссекретарем Ради національної безпеки й оборони (РНБО), колишнім міністром фінансів Олександром Данилюком створили «Центр стійкості та розвитку держави» для боротьби з кризами в Україні. Заяву про створення центру оприлюднив Рябошапка на своїй сторінці у фейсбуці.

Засновники центру вважають, що хвиля кількох криз – економічної, фінансової, пандемічної – загострили проблеми, які накопичилися у країні протягом багатьох років.

«Серед них – відсутність стратегії розвитку держави, слабкість і захоплення державних інституцій олігархами, корупція, імітація реформ та поляризація суспільства. А наростаюча конституційна криза може стати каталізатором, що запустить незворотні процеси втрати державності», – заявили в центрі.

Колишні високопосадовці вважають, що чинна влада «неспроможна запропонувати суспільству адекватні рішення».

«Українці дезорієнтовані популістськими заявами та гаслами, що підміняють конкретні дії. […] Тому, маючи практичний досвід, […] ми вирішили об’єднати наші зусилля для створення нової платформи для вироблення конкретних рішень і формування команди, спроможної їх втілити», – заявили засновники центру.

За їхніми словами, пріоритетними напрямами будуть національна безпека, верховенство права, деолігархізація та боротьба з корупцією. У центрі наголосили, що відкриті до співпраці та розширення команди.

Нагадаємо: Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади Секретаря РНБО у вересні 2019.

Верховна Рада проголосувала за відставку Рябошапки з посади генпрокурора у березні 2020. Його роботу над найбільш резонансними злочинами визнали недостатньою.

Клімкін очолював МЗС в уряді Володимира Гройсмана та за президентства Петра Порошенка з червня 2014 до серпня 2019 року. 

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло