Домашній майонез готується буквально за п'ять хвилин без зайвої мороки. Такий соус містить лише натуральні компоненти, тому набагато корисніший, ніж магазинний.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти для приготування домашнього майонезу:

  • 1 жовток
  • 1 ст. л гірчиці
  • 150-200 мл рослинної олії (можна використати оливкову, але з нею трохи гірчить)

Майонез, скріншот: YouTube
Майонез, скріншот: YouTube

Приготування домашнього майонезу:

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Спершу добре перемішайте жовток з гірчицею до однорідної маси. Потім збивайте блендером не перестаючи по трохи доливаючи олію, поки вона не закінчиться. Готову масу посолити і приправити на свій смак. За бажанням можна приправити лимонним соком або оцтом.

Такий майонез можна зберігати протягом тижня щільно закривши в холодильнику. Він прекрасно підійде для приготування різних соусів. До нього, наприклад, можна додати часник, зелень, або навіть тертий сир.

Домашній майонез, фото: pixabay.com
Домашній майонез, фото: pixabay.com

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.