Разумков заявив, що Рада може взятися за розв’язання конституційної кризи вже цього тижня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Разумков заявив, що Рада може взятися за розв’язання конституційної кризи вже цього тижня

Гонтар Володимир / УНІАН

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков анонсував уже цього тижня можливий розгляд законопроєктів для розвʼязання конституційної кризи.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради.

За його словами, після наради за участю нардепів, керівника ОП Андрія Єрмака та прем’єра Дениса Шмигаля було домовлено про доопрацювання законопроєкту про повернення відповідальності за недостовірне декларування. Тому робоча група має зібрати підписи за свій законопроєкт.

«Якщо все буде добре, то вже цього тижня за процедурою, яку ми називаємо «ковідною», ми зможемо розглянути це питання у стінах Верховної Ради та вийти на результат», — пояснив Разумков.

Він також висловив зауваження комітету парламенту, який мав розглянути цей документ і надати свої пропозиції, але не зробив цього.

«Сьогодні Верховна Рада повинна демонструвати свою ефективність. Я дуже сподіваюсь, що це просто якась безалаберність, а не некомпетентність, а тим більше — що це не пов’язано з гальмуванням процесу, бо на порядку денному стояли питання саме для допомоги робочій групі в майбутньому вийти з кризової ситуації, яку ми спостерігаємо після безпрецедентного рішення Конституційного суду», — вважає очільник парламенту.