Нацдепозитарій підвищить винагороду незалежним директорам до 400 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацдепозитарій підвищить винагороду незалежним директорам до 400 тис. грн

Казна та Політика
538
Національний депозитарій України планує підвищити розмір базової винагороди членам наглядової ради – незалежним директорам з 1 січня 2021 року.
Про це НДУ повідомляє в системі розкриття інформації на фондовому ринку НКЦПФР.
Відповідне рішення міститься у проєкті, який розглянуть на позачергових зборах акціонерів 29 грудня.
НДУ пропонує визначити політику винагороди членів наглядової ради на 2021-2022 роки.
«Основні зміни, що пропонуються до політики винагороди членів наглядової ради порівняно з 2020 роком, передбачають збільшення розміру базової (основної) винагороди членам наглядової ради – незалежним директорам з 120 тис. грн до 400 тис. грн за фінансовий рік», – повідомили в НДУ.
Планується ввести додаткову винагороду незалежним директорам за виконання ними повноважень голови наглядової ради або голів комітетів наглядової ради, а також компенсації у разі понесених ними витрат у будь-яких спорах або провадженнях в органах держвлади, пов’язаних із виконанням членом наглядової ради своїх зобов’язань.
Буде запроваджена можливість члена наглядової ради – незалежного директора обрати інші строки виплати винагороди за його бажанням – за півріччя, за 9 місяців чи за календарний рік.
Крім того, на затвердження буде винесено нові редакції статуту НДУ, кодексу корпоративного управління та положення про правління.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас