Root NationНовиниНовини ITNokia готує до випуску серію фірмових ноутбуків

Nokia готує до випуску серію фірмових ноутбуків

-

Nokia хоче відновити виробництво ноутбуків і планшетів під своїм брендом. Компанія отримала сертифікат відразу для дев’яти пристроїв, але поки тільки в Індії. Ринок лептопів вона спробувала захопити у 2009, а випуском планшетів зайнялася у 2013, але успіху в цьому вона так і не добилася.

Під брендом Nokia в доступному для огляду майбутньому на світовому ринку можуть з’явитися планшетні комп’ютери і ноутбуки. Як пише портал GizmoChina, компанія HMD Global, яка володіє ліцензією на випуск техніки під всім відомою фінською маркою, сертифікувала відразу дев’ять таких пристроїв.

HMD Global отримала сертифікати на ці гаджети в Бюро індійських стандартів. На момент публікації матеріалу були відомі лише їх модельні номери, що не дають уявлення ні про їхні характеристики, ні про дату надходження в продаж. Також невідомо, скільки серед цих пристроїв саме ноутбуків, а скільки – планшетів. Поки не виключається навіть вихід гібридних моделей – наприклад, з сенсорним екраном, що розкривається на 360 градусів, або зі знімною апаратною клавіатурою.

Nokia

Nokia не повідомляє, чому її нові ноутбуки та планшети пройшли сертифікацію саме в Індії. Тим часом, це не перший випадок, коли її нові гаджети виходять насамперед саме в цій країні.

У грудні 2019 Nokia вперше за останні 30 років повернулася до випуску телевізорів і анонсувала модель Smart TV з екраном на 55 дюймів і вбудованою прошивкою Android TV 9 Pie. Він був розроблений за участю індійської електронної торговельної площадки Flipkart і поступив в продаж, на першому етапі, тільки лише в Індії. Свої телевізори Smart LED TV 2020 модельного року Nokia, як повідомляв CNews, відразу привезла до Європи. Можливо, з планшетами/ноутбуками вона вчинить так само і не стане обмежуватися однією лише Індією.

Nokia

Nokia, попри те, що відома більшості як виробник мобільних телефонів і смартфонів, насправді має досвід випуску і ноутбуків, і планшетних комп’ютерів. Інша справа, що вона не займалася цим роками – з моменту переходу бренду під крило HMD Global в травні 2016 такі пристрої в її модельному ряду не з’являлися.

Після переходу до HMD Global Nokia намагалася знову відкрити для себе ринок планшетних комп’ютерів. Про розробку її нового планшета стало відомо в січні 2017 року і Nokia готувалася явити світові те, чого не було на ринку на той момент, і чого немає й досі.

Читайте також:

Джерелоrootmygalaxy
Підписатися
Сповістити про
guest

0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі