Компанії

Apple оштрафували на €10 млн за агресивну рекламу iPhone

0

Антимонопольне відомство Італії заявило сьогодні, що оштрафувало компанію Apple на 10 млн євро за «агресивну» рекламу смартфонів iPhone.

Регулятор пояснив, що Apple позиціонувала декілька моделей iPhone як водонепроникні, не уточнюючи, що захист від води був ефективний тільки при певних обставинах. При цьому Apple не хотіла ремонтувати ці смартфони по гарантії, коли вони виходили з ладу через потрапляння в них води або інших рідин. Apple відмовилася коментувати заяву антимонопольної служби Італії.

Відзначимо, що нинішній штраф — далеко не найбільший в новітній історії Apple. Один з найгучніших скандалів був в 2017 році, коли власники iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 і iPhone SE виявили уповільнення роботи своїх пристроїв після чергового оновлення. Виробник визнав факт існування уповільнюючих функцій в оновленому ПО, після чого на нього посипалися судові позови і штрафи.

Компенсації за штучне уповільнення старих iPhone компанія виплачує досі. У листопаді 2020 року стало відомо, що Apple заплатить ще $113 млн, хоча в березні вона вже врегулювала багаторічний колективний позов на суму $500 млн.

Comments

Comments are closed.