Відкрито апеляційне провадження щодо книги «Справа Василя Стуса»

Відкрито апеляційне провадження щодо книги «Справа Василя Стуса»

Дата слухання ще невідома

Відкрито апеляційне провадження щодо книги «Справа Василя Стуса»
фото: radiosvoboda.org/Yaroslava Trehubova

Апеляційна скарга на рішення Дарницького районного суду Києва щодо книжки Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вже зареєстрована. Тепер Київський апеляційний суд очікує від сторін відзиви на скаргу, щоб призначити дату судового засідання. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на коментар речниці суду Тетяни Геведзе.

«26 листопада відкрито апеляційне провадження. Згідно з ухвалою про відкриття провадження, надано строк сторонам для подачі відзиву на апеляційну скаргу до 28 грудня. Тому ще є трошки менше місяця для призначення дати. Але вона може бути раніше, якщо надійдуть відзиви», – зауважила речниця.

Нагадаємо: книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року.

У вересні 2019 року народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук заявив, що просить суд заборонити книжку журналіста й історика Вахтанга Кіпіані про «Справа Василя Стуса», бо та містить «висловлювання, які не відповідають дійсності». Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

19 жовтня Дарницький райсуд Києва заборонив поширювати надрукований тираж книги без дозволу Медведчука.

«Заборонити Кіпіані .... поширювати надрукований тираж книги «Справа Василя Стуса»... до усунення порушеного майнового права Медведчука, заборонити Кіпіані та ТОВ видавництво «Vivat» поширення інформації, пов'язаної з книгою ... в пресі, радіо, по телебаченню, в мережі інтернет та ЗМІ», – йдеться в рішенні Дарницького суду.

Видавництво Vivat повідомило, що всі книги про Стуса розкупили після рішення суду.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло