Уряд Італії схвалив черговий пакет стимулів на 8 млрд євро

Уряд Італії схвалив черговий пакет стимулів на 8 млрд євро

Нові заходи подовжують період відстрочки податків для компаній та надання фінансової підтримки працівникам туризму і мистецтва

Уряд Італії схвалив черговий пакет стимулів на 8 млрд євро
фото www.flickr.com/photos/jimjdunn/34513310294

Уряд Італії затвердив четвертий пакет стимулів для підтримки підприємств, які продовжують страждати від карантинних обмежувальних заходів, введених в країні для боротьби з пандемією COVID-19. Як повідомляє Bloomberg, вартість пакту становить 8 млрд євро, говориться в заяві уряду.

Нові заходи ще подовжують період відстрочки податків для компаній і надання грошей працівникам туризму і мистецтва, які найбільше постраждали від COVID-19.

Третя за величиною економіка єврозони продовжує страждати від шкоди, завданої пандемією цього року. Обтяжена одним з найбільших боргів у світі, Італія значною мірою покладається на підтримку Європейського центрального банку (ЄЦБ) в торгівлі державними облігаціями. Фінансовий регулятор протягом декількох місяців скуповував борги Італії з метою полегшити тягар на фінанси країни.

Цього місяця парламент Італії підтримав прохання уряду збільшити дефіцит бюджету країни на 8 млрд євро для фінансування додаткових заходів з підтримки суспільства і бізнесу.

Bloomberg Economics оцінює, що економіка Італії скоротиться на 1,8% за останні три місяці року, якщо нинішні обмеження не зміняться.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло