Керівництво держави проводить консультації, чи потрібен локдаун – ОП

Керівництво держави проводить консультації, чи потрібен локдаун – ОП

На зборах будуть дані оцінки прогнозам поширення коронавірусу

Керівництво держави проводить консультації, чи потрібен локдаун – ОП
фото: president.gov.ua

Сьогодні, 30 листопада, представники Міністерства охорони здоровʼя (МОЗ), Міністерства розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства, Міністерства внутрішніх справ, а також Ради національної безпеки та оборони (РНБО), зберуться на нараду з питання доцільності введення в країні локдауну. Про це повідомляється на сайті Офісу президента за підсумками наради представників Кабміну з Володимиром Зеленським.

На зборах будуть дані оцінки прогнозам поширення коронавірусу. Влада вирішить, чи потрібен повний локдаун і коли. Про результати засідання обіцяють повідомити одразу, щоб населення підготувалося заздалегідь.

«Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоровʼя. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути», – сказав Зеленський.

Нагадаємо: Арахамія вважає, що ймовірність повного локдауну в Україні – 90%. За його словами, уряд розробляє «інтелектуальний» карантин.

Ткаченко пропонує ввести локдаун на новорічні свята і зустріти їх онлайн. У «Слузі народу» не виключають цей варіант.

Шмигаль не виключає посилення карантину на зимові свята.

Кличко проти закриття метро у разі повного локдауну. Він зазначив, що в багатьох країнах вводили локдаун, але транспорт не зупиняли, щоб люди могли їздити на роботу.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло