Італійський регулятор оштрафував Apple на $12 млн за «водонепроникність» iPhone

Італійський регулятор оштрафував Apple на $12 млн за «водонепроникність» iPhone

Регулятор визнав нечесним висувати на перший план водонепроникність і в той же час відмовляти в гарантійному обслуговуванні смартфонів-потопельників

Італійський регулятор оштрафував Apple на $12 млн за «водонепроникність» iPhone
фото www.flickr.com/photos/conserventures/7701755350

Антимонопольний орган Італії оштрафував Apple на 10 млн євро ($12 млн) за недобросовісну рекламну кампанію її «айфонів» в країні.

Як повідомляє MacRumors, техногіганта обвинувачують у тому, що він вводить в оману користувачів щодо того, наскільки глибоко і як довго iPhone можна перебувати під водою без пошкоджень.

У рекламних матеріалах, пов'язаних з iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max, Apple заявила, що її «айфони» мають водонепроникність на глибині від одного до чотирьох метрів до 30 хвилин, в залежності від моделі.

Однак регулятор наголосив на тому, що в рекламі не роз'яснюється, що вищезазначені заяви вірні лише за певних умов, наприклад, під час контрольованих лабораторних випробувань з використанням статичної та чистої води.

Антимонопольники також не погодилися з умовами гарантії Apple, яка не покриває збитки, завдані рідинами. За думку регулятора, нечесно висувати на перший план водонепроникність і водночас відмовляти в гарантійному обслуговуванні смартфонів, які «втонули».

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло