facebook
--:--
--:--
Ввімкнути звук
Прямий ефiр
Аудіоновини

В італійському Молізе безкоштовно роздають нерухомість, щоб повернути у регіон життя

1x
--:--
--:--
Орієнтовний час читання: 2 хв

У муніципалітеті Кастропіньяно, де проживає всього 923 людини та стоїть замок XIV століття, заявили, що сподіваються боротися з депопуляцією в регіоні, роздаючи занедбані об’єктию

Про це пише Іndependent.

Власники будинків дали згоду продати їх «безкоштовно» (або за символічну плату)». Номінальна плата встановлена ​​на рівні лише 1 євро, як і у багатьох інших селах, що працюють за подібними схемами.

Місцева влада сподівається, що так вдасться досягти чотирьох речей:

  • відновити історичний центр Кастропіньяно та хутора Роккаспромонте, де деякі будівлі напівзруйновані;
  • пожвавити історичний центр;
  • зробити внесок в економічне зростання країни;
  • допомогти соціально-культурній інтеграції.

Для тих, хто сподівається безкоштовно придбати об’єкт нерухомості або за номінальною ціною, існують конкретні критерії, які потрібно виконати.

Приватними покупцями можуть бути громадяни Італії, ЄС та інших країн. Заявки можуть подавати також компанії, зареєстровані в Італійській торгово-промисловій, сільськогосподарській та ремісничій палатах. Компанії мають відповідати вимогам соціального страхування та соціальних внесків та не бути банкрутами.

Підтримайте Громадське радіо на Спільнокошті

Покупцям потрібно написати міському голові Ніколу Скапілаті про те, чого вони сподіваються досягти при купівлі нерухомості. Наприклад, щоб перетворити її на сімейний будинок, туристичне житло чи інший бізнес. У листах повинні також зазначити, які навички вони мають, щоб це зробити це успішно.

Після затвердження потрібно підписати публічний акт купівлі-продажу протягом двох місяців, бути готовими сплатити всі пов’язані з цим юридичні збори за покупку, подати заявку на дозвіл реконструкції власності протягом шести місяців, а після затвердження дозволу  упродовж двох місяців розпочати будівельні роботи.

Щоб гарантувати, що покупці продовжать проєкт, їм також пропонується внести 2000 євро (1795 фунтів стерлінгів) у місцеве самоврядування — як свого роду страховий поліс. Гроші повернуть через три роки — після завершення проєкту.

За останні кілька років зростає кількість італійських сіл, що продають будинки всього за 1 євро. Одним з останніх стало місто Салемі на Сицилії, яке також виявилося одним із перших місць, де виступили з такою ініціативою у 2008 році. Але тоді плани відклалися на понад десять років через бюрократичну тяганину. 

Громадське радіо випустило додатки для iOS та Android. Вони стануть у пригоді усім, хто цінує якісний розмовний аудіоконтент і любить його слухати саме тоді, коли йому зручно.

Встановлюйте додатки Громадського радіо:

якщо у вас Android

якщо у вас iOS

Поділитися

Може бути цікаво

Армія РФ знову дронами атакувала Берислав на Херсонщині

Армія РФ знову дронами атакувала Берислав на Херсонщині

35 хв тому
Три безпілотники атакували Київський район Харкова

Три безпілотники атакували Київський район Харкова

1 год тому
Маршрути «шахедів» ворог прокладає з максимальним акцентом на житлові квартали — Гуменюк

Маршрути «шахедів» ворог прокладає з максимальним акцентом на житлові квартали — Гуменюк

1 год тому
Рада оборони Києва ухвалила кілька термінових рішень

Рада оборони Києва ухвалила кілька термінових рішень

2 год тому