Винахід 2020: собака-робот Tombot для емоційної терапії

30.11.2020, 15:24

Цей песик-робот допомагає людям боротися з самотністю.

Створили його для літніх людей з деменцією. Також робот допоможе впоратися зі стресом  людям, які на самоізоляції не можуть приймати гостей чи виходити з дому.

Творцем песика є генеральний директор Tombot Том Стівенс. Він задумався над створенням подібного робота після того, як його матері поставили діагноз «хвороба Альцгеймера».

"З багатьох важких днів, які ми мали незабаром після її діагностики, найгірше було, коли мені довелося вилучити її собаку", - сказав він.

Золотистий лабрадор-ретрівер вміє махати хвостом та реалістично реагувати на ім’я. Такий песик стане гарною альтернативою для людей, які не можуть самостійно доглядати за справжньою собакою за станом здоров'я.

Читайте також:
Світ
Китайський робот-гуманоїд H1 встановив рекорд швидкості серед людиноподібних роботів
04 березня, 16:07
Життя
Яскравий тому приклад — населення таких країн, як РФ, КНР, КНДР, ФРН і США. Там минуле нерозривно пов'язано із пропагандою сьогодення.
08:20
Життя
Відомий німецький письменник міжвоєнного періоду здобув світову славу своїми пацифістськими творами. Проте не мав сімейного щастя.
26 березня, 19:14
Життя
Фізик Рон Маллетт оголосив про створення передового математичного рівняння, що відкриває шлях до подорожей у часі.
26 березня, 15:14
Життя
Велика Едіт Піаф. У неї був не тільки прекрасний голос, а й прекрасне, щире серце!
25 березня, 15:45
Життя
Участь в експерименті взяли майже 100 тисяч людей віком від 18 до 30 років. Їм демонстрували порноролики для з'ясування сексуального потягу.
24 березня, 11:15