Україна запросить Росію до Кримської платформи - МЗС

Україна запросить Росію до Кримської платформи - МЗС

Фото: УНІАН

В українському дипвідомстві Росію вважають країною, яку потрібно у першу чергу запрошувати до платформи, оскільки РФ окупувала Крим.

Україна запросить Росію до участі у переговорах у рамках Кримської платформи, де йтиметься про деокупацію півострова. Наразі у МЗС шукають відповідну форму запрошення.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, повідомляє 30 листопада "Радіо Свобода".

"Однозначно, будемо запрошувати. Ми це вже оголосили. Ми шукаємо відповідну форму запрошення. Ми вважаємо, що це країна номер один, яка повинна брати участь у подібних форматах, бо це країна, яка окупувала Крим, яка несе повну відповідальність за ситуацію в Криму, зокрема щодо населення, а це 2,5 мільйона громадян України", – наголосила вона.

Нагадаємо, 20 жовтня під час виступу у Верховній Раді президент Володимир Зеленський заявив, що питання Криму повернене в міжнародний порядок денний і зараз створюється формат "Кримська платформа". Це координація міжнародних зусиль для захисту прав кримчан та деокупації півострова, повідомив глава держави.

Крим без води: як часто кримчани отримують воду з крану — Секретні матеріали

Крим без води: як часто кримчани отримують воду з крану — Секретні матеріали

Повʼязані теми:

Наступна публікація