Moderna заявила про 100% ефективність своєї вакцини при тяжких випадках

Компанія планує подати заявку на використання своєї вакцини
Важливо
Moderna заявила про 100% ефективність своєї вакцини при тяжких випадках
Вакцина проти коронавірусу (фото: pexels)
30 Листопада 2020, 15:38
читать на русском

Ефективність вакцини американської компанії Moderna скала 94,1% при первинному аналізі, а ефективність препарату при тяжких випадках захворювання досягла 100%.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

У випробуваннях вакцини американської компанії Moderna брали участь більше ніж 30 тисяч добровольців. З них коронавірусом заразилися 196 людей - це 185 добровольців, які отримали плацебо, та 11 осіб, які отримали вакцину. Таким чином, ефективність препарату становила 94,1%.

Читайте також

Крім того, серед учасників дослідження важкою формою COVID-19 перехворіли 30 осіб. Всі вони були в групі, що отримала плацебо. Серед добровольців, які отримали вакцину, ніхто коронавірусом у важкій формі не захворів, що говорить про 100% ефективності вакцини при подібних випадках.

Серед тих, хто отримав плацебо, від коронавірусу померла одна людина.

Крім того, фармацевтична компанія в понеділок, 30 листопада, подасть заявку на використання своєї вакцини у Сполучених Штатах. Її розгляне Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів (FDA).

Нагадаємо, що Єврокомісія ухвалить контракт з американською фармакологічною компанією Moderna на закупівлю 160 мільйонів доз вакцини.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1