Стефанчук закликав Раду розглянути законопроект про всеукраїнський референдум

15:30, 30 ноября 2020
«Закликаю парламент України дати можливість громадянам отримати повноцінний законодавчий механізм реалізації права на народовладдя через всеукраїнський референдум», — Руслан Стефанчук
Стефанчук закликав Раду розглянути законопроект про всеукраїнський референдум
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Парламент має всі можливості розглянути законопроєкт про народовладдя через всеукраїнський референдум 1 грудня. Про це зазначив перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій.

«Завтра, 1 грудня, ми відзначатимемо 29-ту річницю з моменту проведення загальнонаціонального референдуму на території Української РСР щодо проголошення незалежності України… Тож закликаю всіх у цей історичний для України день перейти до розгляду законопроєкту «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» (реєстр. № 3612), який був внесений Президентом України Володимиром Зеленським», — наголосив перший заступник спікера ВР.

Стефанчук нагадав, що на референдумі розглядалося лише одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?», який був ухвалений Верховною Радою України 24 серпня 1991 року. У референдумі взяли участь 31 891 742 особи — 84,18 % населення. З них 90,32 % проголосували «За».

За його словами, під час підготовки законопроєкту № 3612 було проведено безліч дискусій і, врешті-решт, вдалося віднайти компроміс, отримати позитивні висновки Венеційської комісії та підтримку всіх національних та міжнародних інституцій. Було враховано майже 500 поправок.

«Заради консолідації зусиль у залі, заради компромісу, прошу в цей історичний для України день дати можливість громадянам України отримати повноцінний законодавчий механізм реалізації права на народовладдя через всеукраїнський референдум», — закликав Стефанчук.

Як повідомив перший заступник спікера ВР, незважаючи на 20-тиденну самоізоляцію у зв’язку з коронавірусною хворобою, робота над Планом законопроєктних робіт на 2021 рік не зупинялася ні на хвилину.

«Разом із колегами в онлайн-режимі ми продовжували визначати питання, які мають увійти до цього Плану. До узгодження цих питань були залучені представники Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України для того, щоб ця робота мала системний характер. Тому я щиро сподіваюся, що ми докладемо всіх зусиль, аби найближчим часом План законопроєктних робіт на 2021 рік був внесений до Парламенту України», — зазначив Стефанчук.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Комітет ВР отримав висновки про «сирий» президентський законопроєкт про референдум.

Додамо, що Верховна Рада України до кінця року має ухвалити рішення щодо Конституційного Суду та закон про державний бюджет на 2021 рік. Про це заявив Президент Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва