Moderna заявила про 100%-ву ефективність вакцини проти тяжких випадків COVID-19

Moderna заявила про 100%-ву ефективність вакцини проти тяжких випадків COVID-19

Загальна ефективність – 94,1%

Moderna заявила про 100%-ву ефективність вакцини проти тяжких випадків COVID-19
фото: pexels.com

Американська компанія Moderna в ході третьої фази дослідження заявила про ефективність в 94,1% своєї вакцини від COVID-19, а проти тяжких випадків коронавірусної хвороби – 100%. Про це повідомляється у пресрелізі компанії.

Первинний аналіз ефективності дослідження фази 3, відомого як дослідження COVE мРНК-1273, проводився за участю 30 тис. добровольців. Первинний аналіз базувався на 196 випадках, з яких 185 добровольців отримали плацебо, і 11 осіб отримали вакцину. Таким чином, ефективність препарату склала 94,1%.

Компанія також проаналізувала, як вакцина працює проти важкого перебігу хвороби COVID-19. Серед учасників дослідження на важку форму коронавірусу перехворіли 30 осіб. Всі вони були в групі, яка отримала плацебо. Серед добровольців, які отримали вакцину, ніхто COVID-19 у важкій формі не захворів, що свідчить про 100-відсоткову ефективність вакцини при подібних випадках, зазначили в компанії.

«Цей позитивний первинний аналіз підтверджує здатність нашої вакцини запобігати захворюванню COVID-19 із ефективністю 94,1% і, що важливо, здатність запобігати важкому перебігу хвороби COVID-19. Ми віримо, що наша вакцина забезпечить новий потужний інструмент, який може змінити хід цієї пандемії та допомогти запобігти важким захворюванням, госпіталізаціям та смерті», – сказав Стефан Бансель, головний виконавчий директор Moderna.

Також зазначається, що в понеділок компанія подасть заявку на схвалення застосування своєї вакцини від коронавірусу в регуляторні органи США і ЄС.

Раніше повідомлялося, що вакцину Moderna від COVID-19 легше зберігати та перевозити, ніж інші.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло