Прихована зйомка та погоня: На Харківщині активісти зафіксували, як офіцер поліції вимагав хабар

У Харківській області активісти зафіксували, як поліцейські вимагають з водія хабар

Прихована зйомка та погоня: На Харківщин…

Як передає Depo.Харків, учора, 29 листопада, в Youtube з'явився ролик активістів, на якому зафіксований факт вимагання хабара поліцейськими в місті Чугуєві Харківської області.

 

На записі видно, що активісти навмисно порушили Правила дорожнього руху, щоб їх зупинили поліцейські. Під час розмови з офіцером водій сказав, що він не має документів на автомобіль, оскільки просто переганяє його до СТО. Крім цього, чоловік сказав, що його водійське посвідчення знаходиться не з ним, а у барсетці на СТО у Рогані Харківського району, що у приблизно 20 км від Чугуєва.

 

Водій запропонував почекати, поки права підвезуть. Поліцейський натомість запросив водія до спеціального поліцейського автомобіля "Мітсубіші". Там вівся запис розмови на диктофон, що був у кишені водія.

 

Під час запису чути, що нібито працівник поліції пропонує водієві "допомогти улюбленій поліції", заправивши її автомобіль на 40-50 літрів бензину.

 

Водій нібито погоджується і виходить до своєї машини, щоб взяти гроші. У цей момент він подає сигнал іншим активістам, які намагаються заблокувати поліцейських і остаточно зафіксувати факт отримання хабара. Однак поліцейські на службовому автомобілі із увімкненими червоними та синіми проблисковими маячками тікають із місця події. Наздогнати їх не вдається.

 

Після цього активісти приїхали до Чугуївського відділу поліції та написали заяву на поліцейських за фактом вимагання хабара.

 

У відділі комунікації ГУНП України в Харківській області кореспондентові Depo.Харків підтвердили факт написання заяви. "Є заява, що працівники начебто просили гроші. Тому все зареєстровано в Єдиному обліку Чугуївського відділу поліції та передано до прокуратури для визначення підслідності", - повідомила керівниця відділу Олена Баранник.

 

Речник територіального управління ДБР у м. Полтава, юрисдикція якого розповсюджується на Харківську область, Олександр Білка сьогодні, 30 листопада, повідомив кореспондентові Depo.Харків, що на цей час матеріали щодо цього факту до управління не надходили, кримінальне провадження не реєструвалося.

Читайте також: У Харкові – пікет під стінами ОДА

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme