Трамп помилував обвинуваченого у зв’язках з РФ радника з нацбезпеки

Трамп підписав указ про помилування Майка Флінна – колишнього радника з нацбезпеки, якого три роки намагалися запроторити за грати через скандал з російським втручанням у вибори. Про це повідомляють “Fox-news”.

 

У січні 2017 року Флінна допитували агенти ФБР, які з’ясовували деталі його телефонної розмови з тодішнім послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком. Пізніше Флінн був звинувачений у брехні при дачі показань, відправлений у відставку і втягнутий в тривале розслідування “Рашагейту” – того самого скандалу щодо втручання РФ у вибори.

 

У Флінна кілька разів змінювалися адвокати, і врешті-решт він зміг добитися  від ФБР публікації всіх документів по своїй справі. Паралельно з цим, агент Пітер Строк, що входив в команду спецпрокурора Роберта Мюллера, який і займався розслідуванням зв’язку Трампа і РФ в своїх свідченнях зізнавався що ніяких випадків порушення закону з боку Флінна не було. 

 

Все це посприяло його “відбілюванню” в американській суспільній свідомості. Проте у справі все ж залишалися темні плями, тож Трампу довелося діяти шляхом помилування. Такий крок у останні дні президентства – не ініціатива Дональда, а політична традиція.

 

Нагадаємо: