Стало відомо, як захистити дані смартфона від сторонніх

Щоб не давати стороннім доступ до особистої інформації, на смартфонах на базі Android є можливість використання “гостьового аккаунта”. Для його створення необхідно зайти в “шторку повідомлень” або в налаштування облікового запису, розповів керівник ІТ-відділу розробника програмного забезпечення.

Як правило, наші смартфони містять масу особистої інформації, яку треба захистити від усіх. “Наприклад, фотографії, серед яких напевно є ті, що ні за які пряники не можна показувати стороннім. У чатах є особисте листування, яке не можна показувати рідним або начальнику, тут же міститься історія пошуку, робоча пошта з конфіденційними документами“, – додає фахівець.

Нарешті, часто дитина може взяти телефон пограти і ненароком стерти щось важливе або “знести” звичне розташування іконок на гаджеті. Крім усього перерахованого, наші смартфони зараз – це засіб платежу і доступу до онлайн-банкам.

Передаючи свій телефон комусь сторонньому або навіть членам сім’ї, ми б не хотіли показувати і давати доступ до вмісту свого гаджета.

Вирішити цю проблему можна з використанням рішення від розробників, яке називається “гостьовий аккаунт”. Вважається, що такий аккаунт є на всіх андроїд-телефонах, починаючи з п’ятої версії.

За фактом при включеному гостьовому режимі сторонній отримає “чистий” телефон, як ніби він тільки що з магазину. Для цього потрібно або зайти в “шторку повідомлень”, або в налаштування облікового запису та створити гостьовий аккаунт. Після цього він з’явиться в можливості вибору для швидкого перемикання.

Після настройки гостьового входу можна перевести телефон у цей режим. В цьому випадку “гість” не зможе отримати доступ до документів, чатів, фотографій, телефонної книги і т.п., у нього буде свій набір значків на екрані. “Все, що гість створить в своєму акаунті, можна буде миттєво видалити, стерши гостьовий аккаунт“, – розповів експерт.

У свою чергу гендиректор АНО “Цифрові платформи” назвав правила, що дозволяють кратно підвищити безпеку гаджета на iOS.

Перш за все, необхідно посилити безпеку входу: використовуйте складний код-пароль – не тільки цифри, але і букви. Увімкніть двухфакторну авторизацію в акаунті Apple, активуйте пароль PIN для своєї сім-карти.

Варто також зменшити можливості заблокованого телефону – вимкнути USB при заблокованому телефоні. Це зменшить ймовірність втручання в телефон, в який нема доступу. Слід відключити функції на заблокованому екрані – дзвінки, гаманець, повідомлення, управління, а також вимкнути показ мініатюр повідомлень.

Увімкніть функцію “Знайти телефон” – в разі ризику ви зможете швидко відшукати гаджет. Також включіть резервне копіювання в iCloud, це дозволить швидко відновити гаджет.

Увімкніть функцію стирання даних при неправильному введенні коду-пароля. Укупі з синхронізацією і дублюванням даних в хмару цей варіант допоможе уникнути шантажу через чутливу інформацію, яка може виявитися на вашому телефоні“, – розповів експерт.


Не пропустіть