На Донеччині є лікарні, де на медикаменти для дітей передбачена тільки 1 грн на добу

На Донеччині у Добропіллі в лікарнях на медикаменти для дітей виділяється в середньому 1,10 грн на добу

Як розповіла в.о. директора Департаменту охорони здоров'я Донецької ОВЦА Наталія Філіппова, найнижчий показник з харчування для дітей в лікарнях Мірнограда - 6,27 грн на добу, передає Depo.Донбас з посиланням на Донецькі новини.

"Проблемним залишається питання щодо забезпечення медикаментами дітей, які лікуються в педіатричних відділеннях закладів охорони здоров'я. Забезпечити виконання клінічних протоколів, затверджених Міністерством охорони здоров'я, важко при такому обмеженому фінансуванні", - сказала вона.

За словами Філіпової, в середньому по Донецькій області вартість ліжко-місця для дітей із забезпечення медикаментами - 58,95 грн на добу. Але є міста і райони, в яких показник фінансування істотно нижче середнього: Костянтинівка - 17,19 грн;
Покровск - 16,8 грн; Нікольський район - 16,51 грн; Олександрівський район - 15,33 грн; Лиман - 13,06 грн; Торецьк - 7,11 грн; Добропілля - 1,10 грн.

З харчування вартість ліжко-місця для дітей в регіоні становить 18,73 грн на добу. Найкраще харчування фінансується в педіатричних відділеннях: Дружківки - 45,50 грн на добу; Мангушському районі - 34,23 грн, Лимані - 24,11 грн. Найменша вартість ліжко-місця для дітей в клініках наступних міст: Краматорськ - 14,70 грн на добу; Селидове - 11,03 грн; Олександрівський район - 6,80 грн; Мірноград - 6,27 грн.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme