Google оновила Google Pay: які нові функції з’явилися в платіжному додатку

Google оновила Google Pay: які нові функції з’явилися в платіжному додатку

Інтернет-сайт pay.google.com з січня перестане працювати, залишиться тільки мобільна версія

Google оновила Google Pay: які нові функції з’явилися в платіжному додатку
фото Google Pay

Компанія Google оголосила про масштабне оновлення Google Pay. У платіжному додатку з'являться нові функції: сканування Gmail і «Google Фото» на наявність квитанцій на оплату і автоматичне застосування промокодів у магазинах. Будуть введені й нові обмеження: комісія 1,5% за миттєві грошові перекази, пише AIN.ua.

У той же час веб-версія Google Pay перестане працювати з січня 2021 року, а для оплати через сервіс користувачам доведеться використовувати оновлений додаток Google Pay.

Автоматичне застосування промокодів при оплаті в магазинах

Google Pay допоможе зекономити гроші і використовувати спеціальні пропозиції без необхідності вирізати купони або копіювати і вставляти промокоди. Їх можна активувати одним дотиком, і вони будуть автоматично застосовуватися при оплаті в магазині або онлайн.

У додатку вже відстежуються промокоди таких компаній, як Burger King, Etsy, REI Co-op, Sweetgreen, Target, Warby Parker та інших.

Організація витрат

Якщо ви вирішите підключити свій банківський рахунок або карти до Google Pay, додаток буде періодично відображати зведені дані про витрати і показувати аналітику, що дасть вам більш чітке уявлення про ваші фінанси.

Якщо користувачі відкриють Google Pay доступ до Gmail і «Google Фото», сервіс вивчить фото і документи з чеками і квитанціями і додасть цю інформацію до звіту.

Комісія за миттєві грошові перекази

Відправлення грошей на банківський рахунок або дебетову карту через Google Pay раніше була безкоштовною (нульова комісія). Як повідомляє 9to5google, тепер за такі перекази буде стягуватися комісія в розмірі 1,5% за транзакцію.

Перекази на пов'язаний банківський рахунок залишаться безкоштовними, але їх здійснення може займати від 1 до 3 днів. При використанні дебетової картки, а не банківського рахунку, миттєві перекази (за які стягується комісія) – єдиний варіант переказу грошей.

«Переказ грошей на ваш банківський рахунок може зайняти 1-3 робочих дня. Перекази з дебетової картки зазвичай здійснюються миттєво. При переказі грошей з дебетової картки стягується комісія в розмірі 1,5% або $ 0,31 (в залежності від того, що більше), – пояснюється в довідці по Google Pay.

Веб-версія Google Pay перестане працювати в січні

Сьогодні Google Pay дозволяє відправляти гроші як з мобільного додатка, так і веб-версії pay.google.com. Однак після запуску оновлень ця можливість більше не буде доступна в інтернеті.

 «З початку 2021 роки ви не зможете використовувати pay.google.com. Щоб відправляти і отримувати гроші, використовуйте новий додаток Google Pay», – таке спливаюче повідомлення Google вже показує користувачам в США.

Як повідомлялося, Google представила оновлену і покращену платіжну систему Google Pay.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло