У Харківській області назвали кількість ліжок з киснем, які можуть прийняти хворих на коронавірус

У Харківській області назвали кількість ліжок з киснем, які можуть прийняти хворих на коронавірус

Фото: УНІАН

Наразі у регіоні 3000 ліжок для хворих на коронавірус, 2100 з них - під'єднані до кисню.

У Харківській області для хворих на COVID-19 наразі є 600 вільних ліжок, забезпечених киснем. Загалом по області хворих на COVID-19 розміщують на 3000 ліжках.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Тарас Пастух.

"Наразі у Харківській області для допомоги хворим на коронавірусну хворобу залучено близько 3000 ліжок, з них 2100 забезпечені киснем. Зараз ми контрактуємо госпіталь ветеранів – це 256 ліжок. Разом з обласною лікарнею та другою залізничною лікарнею сумарно це додасть нам ще близько 1000 ліжок. І за 2-3 тижні ми зможемо їх повністю забезпечити киснем", - розповів заступник голови ХОДА.

Також Тарас Пастух зазначив, що кількість хворих, яким потрібна госпіталізація, у регіоні останнім часом зменшилася.

"У нас на  вчора було близько 120 повідомлень на "екстренку", з них необхідно госпіталізувати було лише 50 осіб. Тобто, ми можемо констатувати, що сьогодні ми маємо зменшення госпіталізації в 2-3 рази. Сьогодні кожна лікарня має вільні ліжка, більш того - вільні ліжка з киснем. Станом на ранок таких ліжок в області понад 600", - сказав Тарас Пастух.

Нагадаємо, що у Харкові ще два медичні заклади розпочали приймати перших пацієнтів з діагнозом COVID-19. Мова йде про клінічні лікарні на залізничному транспорті № 1 і 2.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація