fbpx

Є у мене невеличкий бізнес, маю декілька невеличких магазинчиків у місті. Нещодавно моя подруга залишилася без роботи і я забрала її до себе продавцем. Я була рада, що тепер в моєму магазині з’явиться перевірена людина, якій я зможу довірити. Однак вона, бачачи моє добре ставлення до себе, стала цим користуватися. Продавці з сусідніх відділів розповідають, що вона часто йде з робочого місця і просить їх подивитися за товаром, спізнюється або розмовляє на робочому місці по телефону. І тоді я вирішила встановити відеокамеру. А коли побачила відео, дуже розчарувалася в цій людині

На сьогоднішній день є у мене є свій невеличкий бізнес – кілька маленьких магазинів в центрі міста з брендовими, але доступними звичайним людям якісними речами. Магазинчики хоч у мене і досить таки невеличкі, але прибуток мені приносять вони гарний. Тому коли працює хороший продавець – прибуток теж виходить дуже хороший, від продавця залежить дуже багато. Так співпало, що одна моя продавчиня несподівано вирішила звільнитися, і я не могла знайти їй заміну, а приблизно в цей же час моя добра знайома, Катерина, потрапила під скорочення. Будучи впевненою в тому, що вона стане хорошою заміною моїй старій працівниці, я запросила її до себе.

Я була рада, що тепер в моєму магазині з’явиться перевірена людина, якій я зможу довірити частину своїх обов’язків і вона грошей заробить гарних, і мені легше набагато буде. Однак жінка, бачачи моє добре ставлення до себе, стала цим повністю зловживати. Продавці з сусідніх відділів розповідають, що вона часто йде з робочого місця і просить їх подивитися за товаром, спізнюється або розмовляє на робочому місці по телефону.

За ті три місяці, що вона у мене пропрацювала, я помітила різке зниження продажів. У другої жінки, яка працює у мене продавцем, яка чергується з нею на точці, справи йдуть відносно непогано. Щоб перевірити, чи дійсно справа саме в моїй знайомої – я кілька разів просила її вийти на іншу точку і продажі в ці дні різко знижувалися, виручка була зовсім малою. Це мене дуже дивувало і засмучувало водночас.

Пробувала навести порядок на точці і навіть встановила відеокамеру – в цілому дисципліна стала кращою, однак на виконання плану це ніяк не позначилося: я бачу, що вона підходить до клієнтів і розмовляє з ними, але люди найчастіше йдуть не зробивши покупки, якісь абсолютно байдужі до мого товару. Її робота приносить мені чималий збиток, але звільняти мені її шкода – ця жінка допомагала мені, коли у мене були сімейні проблеми і ми багато років були з нею в хороших відносинах. Зараз вона, думаючи, що її стан стабілізувався, вирішила взяти кредит для ремонту в квартирі і каже мені, що хотіла б і надалі працювати у мене, бо їй потрібно платити кредит, а роботу іншу вона знайти зараз не може.

Через неї мені довелося сплатити своїм працівникам навчання у тренера з продажу, але в тому, що результат себе окупить я сумніваюся. Була думка запропонувати їй перейти на посаду прибиральниці у магазинах, але мені здається це поставить крапку на нашому дружньому спілкуванні вже цілком назавжди. Також замислювалася над тим, щоб знизити основний оклад і зробити їй основну ставку на відсотки. В цьому випадку, можливо, справи б у неї пішли б краще, але думаю, що будуть ображатися інші продавці, жінки, які у мене працюють роками. Вони можуть звільнитися, а я не хочу їх втрачати, вони люди хороші, ми звикли один до одного за ці роки, та й, що там казати, вони мені й приносять прибутки. Не хотілося б заради однієї людини втрачати весь колектив. Система штрафів у нас існує, але я завжди ставилася до працівників людяно, я людяно відношуся до людей, які допомагають мені заробляти гроші у ці непрості часи у жітті і практично не застосовувала штрафів ніколи. Шкода, що близька людина так мене розчарувала. Якби це був хтось інший – звільнила б ще на першому тижні, навіть довго не думаючи. А зараз не знаю навіть, як краще вчинити, як вийти з цього становища.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page