У Пакистані звільнили «найсамотнішого слона у світі». Врятувати його допомогла співачка Шер

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Із зоопарку Пакистану відправили до Камбоджі слона-одинака Каавана, якому 36 років — він жив у поганих умовах та страждав від душевного розладу. Переселити тварину стало можливим, у тому числі, завдяки зусиллям американської поп-зірки Шер.

Про це повідомляє CNN.

Слона Каавана прозвали «найсамотнішим слоном у світі», тому що він був єдиним індійським слоном у всьому Пакистані. В інших зоопарках були африканські слони. Слона Пакистану 35 років тому подарувала Шрі-Ланка, коли він був ще немовлям.

Кааван жив у суворих умовах у зоопарку у столиці країни Ісламабаді. Він страждав від ожиріння через відсутність достатнього простору для рухів, а також від потрісканих і деформованих нігтів через те, що жив у негодящому для нього сараї. Окрім цього, слонів тримали на ланцюзі і змушували виконувати трюки, підганяючи гаками на палицях. Як результат, у 2012 році померла партнерка Каавана від того, що у неї загноїлась рана від гака. Відтоді він самотній і має ознаки душевного розладу. Він постійно хитає головою з боку в бік, що у слонів вважається симптомом депресії.

Цього року Високий суд Ісламабаду закрив зоопарк через погані умови утримання і дозволив організації із захисту тварин Four Paws переселити Каавана.

Відтепер слон буде жити у величезному вольєрі, харчуватись натуральними продуктами, а також отримувати фруктові ласощі, щоб «задовольнити свою пристрасть до солодкого».

Американська співачка Шер дізналася про Каавана з Twitter від американського телеканалу, який знімає документальний фільм про історію слона.

«Я подумала, як я можу це виправити? Як я можу врятувати слона, який був у сараї 17 років?» — сказала Шер. Після цього співачка долучилася до масштабної кампанії в соціальних мережах, мета якої переселити тварину у комфортні для неї умови — у заповідник Камбоджі.

Перед цим, 27 листопада співачка вирушила у Пакистан і заспівала Каавану пісню A Dream is a Wish Your Heart Makes. Того ж дня після зустрічі з премʼєр-міністром Пакистану Імраном Ханом вона подякувала йому «за те, що він дозволив відвезти Каавана в Камбоджу».