Байден розповів, кого призначить міністром фінансів США

Байден розповів, кого призначить міністром фінансів США

Байден розповів, кого призначить міністром фінансів США
. Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден. Фото: АР

Джозеф Байден назвав кандидатів на пост міністра фінансів та інші посади економічно-фінансового блоку своєї майбутньої адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба перехідної адміністрації Байден-Гарріс.

На пост міністра фінансів США Джозеф Байден планує призначити колишню очільницю Федеральної резервної системи США Джанет Йеллен. В разі затвердження її кандидатури Сенатом, вона стане першою жінкою-очільницею Мінфіну США в історії.

Байден розповів, кого призначить на економічні посади в уряді США
Джанет Йеллен. АР

На інші посади фінансово-економічного блоку Байден пропонує наступні кандидатури:

  • На пост заступника міністра фінансів – Уоллі Адейемі. В разі призначення він стане першим афроамериканцем на цій посаді.
  • На посаду голови Ради економічних консультантів – Сесилію Роуз. В разі призначення вона першою жінкою-афроамериканкою на цій посаді.
  • На пост керівника адміністративно-бюджетного управління Білого дому – Ніру Тенді Вона стане першою американкою південноазіатського походження на цій посаді.
  • На посади членів Ради економічних консультантів – Джареда Бернштейна та Хізер Бауші.

Представники перехідної адміністрації Байдена наголосили, що етнічне різноманіття у пропонованих кандидатурах не є випадковим.

"Цей вибір відображає прихильність обраного президента до створення адміністрації, яка виглядатиме так само, як Америка – враховуючи різне походження й життєвий досвід провідних економічних експертів нашої країни", – підкреслили представники пресслужби перехідної адміністрації.

Що відомо

  • Переможець президентських виборів у США Джозеф Байден призначить головою своєї пресслужби колишню офіційну представницю Держдепу Дженніфер Псакі. Всі інші ключові посади у пресслужбі отримають ще 7 жінок.
  • У США 3 листопада відбулися вибори, на яких американці обирали президента і віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 представників Сенату і 13 губернаторів штатів і територій.
  • Після оголошення медіа США про перемогу Байдена над Трампом, Трамп зробив низку заяв про те, що не погоджується із результатами, зокрема написавши, що "переміг із великим відривом".
  • 19 листопада виборчі органи штату Вісконсин погодилися перерахувати всі голоси на виборах президент США у двох округах на вимогу команди Дональда Трампа.
  • Джо Байден офіційно переміг у Пенсильванії та Неваді.
  • Трамп погодився розпочати передачу повноважень Байдену.

На початок