General Motors відмовилася від придбання частки у виробнику електромобілів Nikola

General Motors відмовилася від придбання частки у виробнику електромобілів Nikola

Акції Nikola після цієї заяви обвалилися на 25%

General Motors відмовилася від придбання частки у виробнику електромобілів Nikola
фото Shutterstock

У понеділок 30 листопада General Motors оголосила про перегляд угоди з виробником електромобілів Nikola Motor: GM більше не збирається купувати частку в компанії. Акції Nikola після нинішньої заяви впали на 25%, пише Коммерсант.

Нагадаємо, у вересні GM оголосила про намір купити 11% акцій Nikola за $2 млрд. Після цього акції Nikola виросли на 40%, і про невеликого виробника електромобілів на водневих елементах живлення стали активно говорити.

Однак невдовзі після цього стало відомо про розслідування щодо компанії – його почали Мін'юст і Комісія з цінних паперів і бірж США.

Керівництво Nikola звинуватили в шахрайстві і введенні інвесторів в оману з приводу своїх технологічних розробок з метою залучити до співпраці інших автомобільних виробників.

Нова угода між GM і Nikola – це меморандум про наміри, який не має обов'язкової сили, тепер мова йде про постачання систем паливних елементів GM для автомобілів Nikola.

Також сторони обговорять поставки розроблених GM акумуляторів Ultium.

Станом на тепер Nikola, створена в 2014 році, випустила кілька концептів вантажівок на електроприводі, їх серійний випуск очікується в 2021-2023 роках, а також представила електричний позашляховик Badger з водневими елементами живлення.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло