• Головна
  • Меморіал Героїв Небесної Сотні у Львові - серед найкращої знакової архітектури в Україні
20:07, 30 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Меморіал Героїв Небесної Сотні у Львові - серед найкращої знакової архітектури в Україні

Нещодавно видання "Ліга.net" оприлюднило перелік найкращих сучасних архітектурних об’єктів України: до п'ятірки лідерів увійшов Львівський Меморіал Пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Як передає 032.ua, видання вирішило згадати найкращі зразки сучасної архітектури України, які не лише самобутні, але й знакові. Для цього послуговувалися думками експертів - архітекторів Юліана Чаплінського, Олега Дроздова, Олега Гречуха та Дмитра Макогона. Усі відбрані фахівцями об'єкти були збудовані за останні 5 років, це зразки архітектурних об'єктів з культурного, соціального та бізнес-простору.

Серед таких знакових об'єктів - Меморіал Пам'яті Героїв Небесної Сотні, що на вулиці Максима Кривоноса у Львові. Перша черга будівництва тривала з 2019 по 2020 роки за проєктом Guess Line Architects (Андрій Лесюк, Марія Яструбчак, Христина Пундак).

Меморіал вирізняє мінімалістичний стиль, просторі оглядові майданчики, бруковані доріжки, скляні паркани. Особливої уваги заслуговує меморіальна стела – символ палаючої барикади Майдану, яку виготовили із кортенової сталі та вигравіювали на ній таблички із портретами загиблих під час кривавих подій 2014 року. Якщо є опади, стела стає яскравішою. Невдовзі у Львові мають реалізувати й другу частину проєкту - міст над вулицею Кривоноса. Загалом проєкт обійшовся Львову у 20 млн грн.

У переліку найкращих об'єктів опинилися також:  територія заводу "Рошен" у Києві, яку перетворюють в Roshen Plaza, експозиція "Земля вовків та ведмедів" у зоопарку Черкас, Катеринославський бульвар у Дніпрі та інноваційний простір Unit City у Києві.

Читайте також: Чи будуть встановлювати Різдвяний ярмарок та головну ялинку 2020 у Львові: розповіли у мерії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Меморіал Героїв Небесної Сотні #Кривоноса Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...