Root NationАудіоНавушникиОгляд TWS-гарнітури Panasonic RZ-S500W і порівняння з RZ-S300W

Огляд TWS-гарнітури Panasonic RZ-S500W і порівняння з RZ-S300W

-

Нещодавно я випробовував першу TWS-гарнитуру від Panasonic, огляд якої можна прочитати тут. І сьогодні у мене на тесті… Теж перша гарнітура виробника. Так, елемент дежавю присутній, причому дуже сильний, адже поточна лінійка представлена двома схожими моделями, які відрізняються однією цифрою в назві. Раніше я тестував “молодшу” 300-у гарнітуру, а зараз буду дивитися на флагманський дебют – Panasonic RZ-S500W.

Panasonic RZ-S500W

Всі фото в огляді зроблені на камеру смартфона Huawei P40 Pro

Смартфони, які я використовував для тестування гарнітури і застосовані кодеки:

Panasonic RZ-S500W vs RZ-S300W

Це буде спрощений і скорочений тест. Тому що схожість двох моделей не залишає мені вибору. Ще раз рекомендую прочитати огляд молодшої моделі Panasonic. По суті, обидва продукти мають мало зовнішніх відмінностей. Кейси – взагалі абсолютно ідентичні. Самі навушники теж однакові за дизайном, формою і матеріалами виконання. Але вкладиші 500-ки трохи більше за габаритами. Незначно, але помітно на око.

Panasonic RZ-S500W

Також у цій гарнітурі є функція активного шумозаглушення і безсумнівно – це найважливіша відмінність. Крім того, розмір динамічних випромінювачів збільшений з 6 до 8 мм, що має поліпшити звучання навушників. Перевіримо… На цьому відмінності  між RZ-S500W і RZ-S300W закінчуються.

Panasonic RZ-S500W

Ось пункти, які абсолютно ідентичні у двох гарнітур, тому я просто не бачу сенсу описувати все вдруге і відправляю вас у попередній огляд:

Ну, а далі я пройдуся по відмінних особливостях Panasonic RZ-S500W, які все-таки є.

- Advertisement -

Panasonic RZ-S500W

Позиціонування і ціна

Якщо молодша модель коштувала на старті близько 100 доларів, то старша, природно, пропонується дорожче – приблизно за $160. Однак зараз я спостерігаю зниження ціни на нові гарнітури Panasonic – 86 и 126 доларів відповідно. Можливо, це зниження тимчасове (Чорна П’ятниця та інші розпродажі). Але взагалі, мені така ціна здається більш логічною, ніж первісна, тому що підвищує конкурентоспроможність продуктів на перенасиченому аналогами ринку.

Panasonic RZ-S500W vs Sony WF-XB700 vs Samsung Galaxy Buds+ vs Tronsmart Apollo Bold
Panasonic RZ-S500W vs Sony WF-XB700 vs Samsung Galaxy Buds+ vs Tronsmart Apollo Bold

Конструкція

Як я вже говорив, зарядний кейс Panasonic RZ-S500W абсолютно такий же, як і у RZ-S300W. Єдина відмінність, помітна на око – гумові демпфери на внутрішній стороні кейса (для фіксації навушників) трохи менші по висоті, що логічно, так як вкладиші більші.

Panasonic RZ-S500W

Розмір ніш під вкладиші також трохи збільшено. Загалом, кейси схожі, але не абсолютно ідентичні і швидше за все не сумісні для двох моделей.

Panasonic RZ-S500W

Другий відмінний момент можна помітити у вкладишів RZ-S500W (крім більшого розміру). Із зовнішнього боку є виїмка навколо сенсорної кнопки з рядом отворів. У крайньому нижньому отворі розмістився світлодіод статусу (його можна деактивувати в налаштуваннях, але про це пізніше). Чи несуть отвори будь-яке функціональне навантаження, чи виконані чисто в декоративних цілях, я точно не скажу, але ймовірно в одному з верхніх отворів розташований зовнішній мікрофон системи шумозаглушення.

Ергономіка

Логічно, що ергономіка навушників трохи змінилася через збільшення габаритів. Крім того, вкладиші додали у вазі – з 4 до 7 грам. Але в будь-якому випадку, вкладиші все ще залишаються відносно компактними.

Panasonic RZ-S500W vs Sony WF-XB700 vs Samsung Galaxy Buds+ vs Tronsmart Apollo Bold
Panasonic RZ-S500W vs Sony WF-XB700 vs Samsung Galaxy Buds+ vs Tronsmart Apollo Bold

Але, що стосується зручності посадки в вухах, я не відчув ніяких погіршень. А ось виступають з вух вкладиші 500-ки більше, ніж у 300-ки. Враховуйте цей момент, якщо плануєте носити взимку щільну шапку. На цьому начебто все.

Звучання

Однією з головних відмінностей Panasonic RZ-S500W від RZ-S300W, яку неможливо не помітити, є істотне поліпшення відтворення музики. Хоча і в молодшої моделі воно цілком непогане, але тут взагалі чудове.

Panasonic RZ-S500W Sound Test

Крім того, що розмір динаміка збільшений з 6 до 8 мм, в 500-ці також застосовуються неодимові магніти в котушці. В результаті – динамічний діапазон розширився, звучання стало трохи більш глибоким і об’ємним, а баси – більш виразними. Загалом, зі звуком у цих TWS-навушників усе круто.

Мікрофони і передача голосу

Як і в молодшій моделі, тут застосовані по 3 MEMS мікрофона в кожному навушнику, з яких один – внутрішній і слухає вас як би зсередини вуха. Але якість передачі голосу помітно покращилася. Я не знаю, чи то мікрофони використовуються інші, чи конструкція корпусу і місце їх розташування вплинуло на цей момент. Факт у тому, що співрозмовники відзначають більш чисте звучання, і немає обрізання закінчень слів, як це спостерігалося у 300-ій моделі. У той же час, хоча мова передається чітко, тембр голосу занадто різкий, з металевими нотками. Але в цілому, можна сказати, що функція голосового зв’язку працює добре.

Активне шумозаглушення (ANC) і управління звукопроникністю

Шумозаглушення в цієї моделі працює круто, що тут ще сказати. Мало того, що глибока посадка вкладишів і якісні силіконові насадки забезпечують хорошу пасивну ізоляцію, так ще і є можливість відсікти зовнішній шум на вулиці і в транспорті за рахунок активного шумодава. Більш того, рівень роботи ефекту можна регулювати через додаток Panasonic Audio Connect.

- Advertisement -

Також утриманням правої сенсорної кнопки можна перемикатися в режим звукопроникності з посиленням зовнішніх звуків через вбудовані мікрофони. Рівень посилення також регулюється через додаток в широких межах через фірмову утиліту. Загалом – з точки зору управління шумом – все дуже функціонально і зручно.

Автономність

Як я розумію, акумулятори в RZ-S500W використовуються точно такі ж, як і в RZ-S300W – 55 мАгод в кожному навушнику, а ось акумулятор в кейсі довелося зменшити з 800 мАгод до 650 мАгод через те, що ніші під вкладиші займають більше місця.

Panasonic RZ-S500W

Так як динаміки збільшилися, абсолютна автономність цієї моделі трохи знизилася – з 7,5 годин безперервного прослуховування музики до 6,5 годин, що з урахуванням ANC – все одно дуже непогано. Замість загальних 30 годин автономності з урахуванням зарядки від чохла виходить близько 20 годин. В цілому – гідний результат.

Panasonic RZ-S500W vs Sony WF-XB700 vs Samsung Galaxy Buds+ vs Tronsmart Apollo Bold
Panasonic RZ-S500W vs Sony WF-XB700 vs Samsung Galaxy Buds+ vs Tronsmart Apollo Bold

Підсумки

І тут я можу повторити всі тези, сказані в попередньому огляді. Panasonic RZ-S500W – комфортна TWS-гарнітура з відмінним звучанням, зручним сенсорним управлінням, надійним коннектом, низькими затримками, непоганими мікрофонами, ще й приправлена ефективним активним шумозаглушенням з керуванням рівнем ефекту.

Panasonic RZ-S500W

Недоліки ті ж, що і у RZ-S300W – непоказний зовнішній вигляд і прості матеріали зарядного кейса. Ну ще у флагманської моделі не вистачає датчиків наближення у вкладишах і бездротової зарядки кейса. В цілому, за 130 доларів – можна брати. А якщо вартість знизиться ще трохи (до $100) – можна буде вважати цей продукт відмінним придбанням за свою ціну.

Огляд TWS-гарнітури Panasonic RZ-S500W і порівняння з RZ-S300W

Ціни в магазинах

ОЦІНКИ ОГЛЯДУ
Дизайн
8
Матеріали, збірка
6
Ергономіка
8
Управління
10
Звучання
10
Мікрофони
9
Затримки
10
Надійність з'єднання
10
Автономність
9
Відповідність ціннику
9
Panasonic RZ-S500W - комфортна TWS-гарнітура з відмінним звучанням, зручним сенсорним управлінням, надійним коннектом, низькими затримками, непоганими мікрофонами, ще й приправлена ефективним ANC. Мінуси ті ж, що і у RZ-S300W - непоказний зовнішній вигляд зарядного кейса. Ну ще у флагманської моделі не вистачає датчиків наближення у вкладишах і бездротової зарядки кейса.
Vladyslav Surkov
Vladyslav Surkov
Співзасновник Root Nation. Редактор, CEO. Мені начхати на шильдики і я не поклоняюся брендам. Тільки якість і функціональність гаджета мають значення!
- Advertisement -
Підписатися
Сповістити про
guest

2 Comments
Новіші
Старіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юрій
Юрій
3 роки тому

А чому не сказали про відсутність кодеків AptX та AAC? Чи це той випадок коли їх відсутність не помітна? :)

Vladislav Surkov
Vladislav Surkov
3 роки тому
Відповісти  Юрій

AAC як раз є :) Дивіться у лівому верхньому куті:comment image
Не сказав мабуть тому, що казав про це у огляді гарнітури RZ-S300W, яка майже така сама, я постійно посилаюсь на цей огляд.
Смартфони, які я використовував для тестування гарнітури і застосовані кодеки:
Huawei P40 Pro – AAC
Samsung Galaxy S20+ – AAC
Додам мабуть у цей огляд теж таку інформацію, дякую за зауваження.

Panasonic RZ-S500W - комфортна TWS-гарнітура з відмінним звучанням, зручним сенсорним управлінням, надійним коннектом, низькими затримками, непоганими мікрофонами, ще й приправлена ефективним ANC. Мінуси ті ж, що і у RZ-S300W - непоказний зовнішній вигляд зарядного кейса. Ну ще у флагманської моделі не вистачає датчиків наближення у вкладишах і бездротової зарядки кейса.Огляд TWS-гарнітури Panasonic RZ-S500W і порівняння з RZ-S300W