Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

СБУ запідозрила благодійну організацію з Закарпаття в сепаратизмі і пропагуванні «Великої Угорщини»

Служба безпеки провела обшуки у функціонерів благодійного фонду на Закарпатті. Їх підозрюють у сепаратизмі на користь Угорщини, також у цій справі вивчають можливе втручання у внутрішні справи України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Відомство перевіряє причетність фонду до діяльності, направленої проти державного суверенітету України.

« Зокрема, вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни », — йдеться у повідомленні.

Також в СБУ кажуть, що деякі публічні українські діячі могли сприяти діям іноземної держави, а конкретно, їх підозрюють «у підтримці державних органів сусідньої країни у веденні підривної діяльності на шкоду Україні, зокрема й у вчиненні дій з ознаками державної зради».

У відомстві також розповіли, що під час обшуків вилучили друковані матеріали, які популяризують так звану «Велику Угорщину» та створення етнічної автономії на Закарпатті.

  • Карти, виявлені при обшуках
  • Карти, виявлені при обшуках
  • Карти, виявлені при обшуках

  • Карти, виявлені при обшуках

Зазначимо, що на опублікованих СБУ фото є логотип організації KMKSZ — це Угорська культурна асоціація Закарпаття. У регіоні є партія KMKSZ, за яку на місцевих виборах агітували представники угорської влади. Поза політичною площиною KMKSZ діє як громадська організація.