Apple не зможе покращити камеру на iPhone, поки не домовиться з Samsung

Apple не зможе покращити камеру на iPhone, поки не домовиться з Samsung

Південнокорейська компанія запатентувала необхідну технологію

Apple не зможе покращити камеру на iPhone, поки не домовиться з Samsung
фото iguides.ru

Компанія Apple підшукує для своїх смартфонів технологію, яка дозволить створити мініатюрну перископну камеру, пише IGuides з посиланням на ETNews.

Така камера необхідна для того, щоб оснастити пристрої багаторазовим оптичним і гібридним зумом, на зразок того, який є у флагманів Samsung, Huawei, Honor і realme.

Проблема в тому, що найбільш досконала конструкція запатентована компанією Samsung, флагмани якої підтримують масштабування до 100 разів майже без втрати якості зображення.

Apple розглядає кілька варіантів, але не хоче винаходити схожу технологію самостійно, оскільки це дуже затратно і все одно є ризик допустити патентні порушення.

Один з можливих варіантів – придбання фотомодулів з перископною конструкцією у Samsung або ліцензування патентів, необхідних для складання таких модулів.

За даними Digitimes, Samsung може і не надати Apple необхідні компоненти і технології. Компанія усвідомлює, що зараз у неї є суттєва перевага перед Apple, адже флагманські моделі Galaxy при схожій і навіть меншій ціні забезпечують набагато вище зумування (екранне збільшення з метою деталізації), ніж топові моделі iPhone.

Наприклад, iPhone 12 Pro Max володіє лише 2,5-кратним оптичним зумом, причому збільшення досягається використанням кількох сенсорів без перископічної конструкції.

Раніше аналітик Мінг-Чі Куо писав, що Apple випустить iPhone з перископною камерою в 2022 році. До цього він вірно спрогнозував, що у камери iPhone 12 Pro Max буде інноваційна система стабілізації з рухомим сенсором, тож є велика ймовірність, що і цього разу він не помиляється. Втім, на думку Мінг-Чі Куо, Apple буде закуповувати компоненти камери не у Samsung, а в Semco і Sunny Optical.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло