Рівненська податківиця вийшла з СІЗО за 96 тисяч гривень

3520 0

Ми у соцмережах:

Рівненська податківиця вийшла з СІЗО за 96 тисяч гривень

Руслану Мичку, заступницю начальника обласного управління Державної фіскальної служби, затримали минулого тижня на хабарі. Затримання відбувалося на очах сотень рівнян – поблизу її роботи на вулиці Відінській. Звинувачують посадовицю у вимаганні та отриманні 500 доларів хабара. Проте якщо п.Мичка сама не визнає свою вину, у суді її справа, ймовірно, розсиплеться.

Податківицю затримали у її 14-річному авто «Мерседес Бенц B-170». Руслана Мичка якраз від’їжджала з парковки управління ДФС, коли близько обіду 8 травня її зупинили оперативники Управління захисту економіки, а також представники військової прокуратури та Державного бюро розслідувань. З речей жінки вилучили 5 тис. грн та 500 доларів США, які правоохоронці назвали хабаром.

«За ці кошти податківець обіцяла приватному підприємцю забезпечити його магазину та кальян-бару відсутність перевірок та можливість працювати без ліцензії», - повідомило Управління захисту економіки.

За фактом вимагання хабара було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Руслані Мичці оголосили про підозру, а суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. 96 тисяч гривень, визначених судом, за Руслану Мичку було сплачено швидко.

Розслідування у справі триває. Якщо пані Мичка погодиться визнати себе винною та підпише угоду з прокурором, їй можуть присудити штраф (менше 25 тис. грн) та заборонити на певний час займати певні посади. Така практика – визнання себе винуватим і отримання пом’якшеного вироку – доволі популярна останні роки на Рівненщині.

Проте п.Мичка може залишитися на волі і не визнавши себе винною. Зазвичай судові розгляди у корупційних справах розтягуються на роки, а у випадку з затриманням податківиці ще й були, як вже зазначають, процесуальні порушення, які адвокати використають проти слідства.

Зазначимо, що Руслана Мичка, окрім того, що є заступницею начальника ГУ ДФС у Рівненській області, очолює відділ контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, обслуговування акцизних складів та податкових постів управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів. 

Зарплата п.Мички торік склала трохи менше 230 тис. грн (19 тис. грн на місяць). Її чоловік – пенсіонер. Живе родина – у Здовбиці Здолбунівського району, де має будинок на 237 «квадратів» та чотири земельні ділянки. Також родина володіє землею у Спасові Здолбунівського району та Замличах Локачинського району на Волині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також