Хабар за інвалідність — 11 тисяч гривень?

2092 1

Ми у соцмережах:

Хабар за інвалідність — 11 тисяч гривень?

Двох лікарів-невропатологів медико-соціальної експертної комісії у Рівному правоохоронці запідозрили у корупції — вимаганні грошей від людей, які хотіли отримати довідку про інвалідність.

Минулого тижня одного з лікарів затримали на гарячому, коли йому передавали 11 тисяч гривень за «позитивне» проходження МСЕК. Разом із невропатологом арештували і командира відділення однієї з військових частин ОК «Захід».

Затримання проводили управління захисту економіки в Рівненській області та Державне бюро розслідувань на вулиці Курчатова, поблизу самої МСЕК.

Наталія Калиновська, речниця Департаменту захисту економіки Нацполіції України:

Гроші вимагали від людини, яка хотіла, щоб їй присвоїли групу з інвалідності. Лікарю та військовику уже повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Лікар перебуває під цілодобовим домашнім арештом, а військовик — під домашнім арештом у нічний час. Статус у цій справі ще одного лікаря комісії наразі визначається.

Анатолій Прошин, речник ОК «Захід»:

— Затриманий служить за контрактом в одній з військових частин Рівненського гарнізону і не має жодного стосунку до комісії, яка присвоює людям статус з інвалідності. Нам взагалі дивно, що він робив на Курчатова. Тому вже призначено службове розслідування, яке має з’ясувати усі деталі справи.

Проти затриманих порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 4 ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України. Якщо слідство доведе їхню провину, то за першим обвинуваченням затриманим загрожує від 8 до 12 років за гратами із конфіскацією майна та забороною займати певні посади. Друга ж стаття передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також