Поки судді змінюються, Чайка — вільний

2865 0

Ми у соцмережах:

Ігор Чайка з дружиною у суді

Подальша доля екс-прокурора Ігоря Чайки, підозрюваного у вбивстві рідного батька В’ячеслава Чайки та його дружини Віти Шаблій, «зависла» на невизначений термін через відставку судді Рівненського міського суду Віктора Кухарця. Судове розслідування уже наближалося до завершення, чергове засідання попередньо було призначено на травень. Тепер головуючим суддею замість Віктора Кухарця буде Оксана Крижова. І невідомо, чи суд у новому складі продовжить розгляд справи, чи почне спочатку.

Нагадаємо, 1 квітня 2017 року в будинку у Дубні був розстріляний колишній начальник УМВС у Рівненській області В’ячеслав Чайка та його дружина, адвокатка Віта Шаблій. Жінка отримала вогнепальні поранення у шию та груди і померла одразу. 55-річний Чайка-старший отримав кілька вогнепальних поранень у живіт та ротову порожнину, в тяжкому стані потрапив до лікарні. Він прийшов до тями і розповів, що стріляв у нього його син від першого шлюбу Ігор Чайка. А тижнів за два В’ячеслав Чайка помер у лікарні.

Через три дні після стрілянини 29-річний Ігор Чайка сам з’явився у поліцію і зізнався у скоєному. Слідство наполягало на його арешті й утриманні у СІЗО, однак суд застосував домашній арешт, мотивуючи тим, що підозрюваний з’явився сам, готовий співпрацювати зі слідством і не може тиснути на свідків, бо прямих свідків і не було. Чайка-молодший мав перебувати під арештом у квартирі своєї матері.

Стосунки у родині зіпсувалися давно. Колись у будинку, де сталася ця трагедія, мешкав В’ячеслав Чайка зі своєю першою дружиною та дітьми. Потім Чайка-старший одружився вдруге, з Вітою Шаблій у них був уже дорослий син. А у будинку, де сталася стрілянина, ніхто постійно не мешкав, Чайка-старший сюди лише іноді навідувався.

Розслідування тривало півроку, і справа пішла в суд. За версією слідства, Ігор Чайка приїхав до будинку і почав стріляти з пістолета. Підозрюваний казав, що то був самозахист, мовляв, батько перший наставив на нього пістолет, і він мусив оборонятися. Зброю, з якої було здійснено постріли, не знайшли. У будинку знайшли інший пістолет, травматичний, який належав Чайці-старшому.

У суді підозрюваний та його захисник подали клопотання про закритий розгляд справи. Мотивували тим, що доведеться розповідати про такі сімейні обставини, які не підлягають широкому розголосу. Суд погодився. Як повідомили у прокуратурі Рівненської області, злочин не перекваліфіковували, Ігоря Чайку підозрюють у вчиненні умисного вбивства двох осіб. Покарання за цей злочин передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Свою позицію державний обвинувач у процесі поки не оголошував.

Ігор Чайка з прокуратури Тернопільської області, де він працював, звільнений, тепер мешкає в Дубні й перебуває під домашнім арештом.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також