Німеччина закриває небо для Британії, ЄС вирішуватиме завтра

Німеччина закриває небо для Британії, ЄС вирішуватиме завтра

Укрінформ
Німеччина слідом за низкою європейських країн з понеділка закриває своє небо для літаків з Великобританії та ПАР.

Про це повідомляє у своєму Twitter Міністерство охорони здоров’я ФРН, передає Укрінформ.

«З півночі буде заборонено кожен рейс з Великобританії до Німеччини. Завтра ми обмежимо всі рейси з Великобританії та Південної Африки відповідно до постанови», - йдеться у дописі.

Положення діятиме попередньо до 31 грудня.

Читайте також: Німеччина скликає термінове засідання членів ЄС через новий штам COVID-19

Тепер у ФРН громадяни країни зможуть повернутися лише на літаках німецьких компаній, які наразі знаходяться в британських аеропортах і мають повернутися у свої. На пасажирів у такому випадку чекає 2-тижневий карантин.

Раніше подібних кроків вдалися Нідерланди, Бельгія та Італія. Про наміри зробити те саме оголосили Люксембург, Австрія, Чехія та Ірландія.

Читайте також: Британія посилює карантин через новий штам коронавірусу

Причиною є стрімке поширення в країні агресивної мутації коронавірусу. З тієї ж причини тимчасово заборонять повітряне сполучення з Південною Африкою, де також була виявлена ​​небезпечна мутація коронавірусу.

Читайте також: Виявлений у Британії новий штам коронавірусу на 70% заразніший - Джонсон

Нагадаємо: німецьке головування в Раді ЄС скликає на понеділок екстрене засідання, на якому може бути прийняте рішення щодо запуску механізму реагування на кризи. Це означатиме, що можуть бути заборонені посадки всіх пасажирських рейсів, а також заборонено морське та залізничне сполучення з Британськими островами для території всього ЄС.

Нагадаємо: за даними ВООЗ, вже є підтверджені випадки нового штаму корони в Данії, Нідерландах та Австралії. Новий вірус також виявляється в Італії — постраждалий пацієнт повернувся з Великобританії протягом останніх кількох днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-