«Міна у його голові може вибухнути»: тернополянка просить допомогти її братові

«Міна у його голові може вибухнути»: тернополянка просить допомогти її братові

Він розмальовував церкви та мріяв про щасливу сім’ю. Тепер змушений поставити усі своє бажання на паузу. Адже несподівано у двері постукала біда. Тернополянка Наталя Слота просить допомогти її рідному брату – Василю Кальмуку.

  • Шановні мої друзі, колеги та рідня, біда може постукати у двері кожного, на превеликий жаль, цього разу вона ввійшла на поріг мого найріднішого братика Василя Кальмука. Нам поставили діагноз: Артеріо-венозна мальформація, потрібно робити негайно операцію. Тому звертаюся до всіх небайдужих – допоможіть!. – такий зворушливий пост жінка опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Наталії, до 5 травня її брат жив, як і всі. Особливих проблем зі здоров’ям не мав, головний біль його не турбував. Але раптово почало спазмувати все тіло, його напівнепритомного забрали у лікарню.

  • Були сильні судоми, він мало що пам’ятає. Лікарі зняли спазм, ніби стало легше. Відправили на МРТ, після обстеження озвучили діагноз - артеріо-венозна мальформація – це судинна вада розвитку, ще вроджена. Це – патологічне скупчення кровоносних судин у головному або в спинному мозку. Біда в тому, що в будь-який момент може трапитись крововилив у мозок, існує ризик смерті. Медики кажуть, що така хвороба у голові – як міна сповільненої дії, яка може вибухнути в будь-який момент, - зауважує співрозмовниця.

Оперативне втручання можуть виконати лише лікарі з Києва, в інституті нейрохірургії імені академіка Ромоданова.

Відео дня
  • Наступного тижня має бути операція, із такою вадою не можна зволікати. Поки що брат приймає таблетки – заспокійливі, для покращення кровообігу тощо, - каже тернополянка. – Після цієї історії він морально знесилений. Хвилюється. Та ще й коли в Інтернеті почали всі писати, то якось трішки рознервувався, що для нього гроші збираємо. Але в той же момент він розуміє: без допомоги небайдужих людей нам не впоратися, тим паче, що кошти потрібні терміново.

До хвороби Василь займався виробництвом меблів. А раніше їздив на заробітки та розмальовував церкви.

  •  Разом із дівчиною вони розмалювали немало храмів, братик – талановитий художник, аматор. А розписувати стіни святих місць було для нього надзвичайною місією, - каже вона.

Медики наполягають: операцію потрібно робити негайно, адже кожен день для чоловіка – надзвичайно важливий. Сума, яку озвучують, - від 200 тис. грн і вище. У простої тернопільської родини таких заощаджень немає, тому вони звертаються до всіх небайдужих.

 

ДОВІДКА

Номер картки 5168757368773414 Слота Наталя Петрівна.
Номер валютної карточки(долар) 5168757399689829 Слота Наталя Петрівна.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Оксана Шкоропад

    Господи допоможи і спаси
  • Наталія Труш-Дацко

    Господи за заступництвом святого Юдо-Тадея допоможи і оздорови
  • Maria Bondarenko

    Господи помилуй
  • Pavlo Maksymiv

    Господи помилуй
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up