У Рівному слідчі та інспектори-криміналісти підвищували свій фаховий рівень (Фото)

20.05.2019 23:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В умовах, максимально наближених до реальних дорожньо-транспортних пригод, відпрацьовували свої дії слідчі, інспектори-криміналісти територіальних підрозділів ГУНП області за участі експертів сектору автотехнічних досліджень НДЕКЦ.   

Практичний семінар-тренінг «Особливості проведення оглядів місць дорожньо-транспортних пригод, фіксації слідової інформації на місці ДТП та особливості проведення слідчого експерименту» відбувся сьогодні, 20 травня, на території сервісного центру МВС. 

Слідчі, інспектори-криміналісти поліції області під чітким керівництвом експертів працювали у трьох групах. Дві з них відтворювали всі першопочаткові та необхідні слідчі дії на змодельованих місцях ДТП: під час зіткнення транспортних засобів і наїзді транспортного засобу на велосипедиста, а третя — проводила слідчий експеримент з визначення темпу руху пішохода. 

Учасники семінару узагальнили та обговорили всі аспекти під час проведення огляду на місцях умовних дорожньо-транспортних пригод, виявленні і розмежуванні слідової інформації, яка необхідна для отримання беззаперечного висновку експертизи, а відтак доведення вини і притягнення порушника до кримінальної відповідальності. 

Як зазначив за підсумками навчань заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк, досвід здобувається із практичними навичками, тому проведення подібних тренінгів — це і підвищення фахового рівня, і обмін досвідом, і як результат: забезпечення всебічного, повного та неупередженого проведення досудового розслідування.

Начальник відділу криміналістичного забезпечення Сніжана Гамера та керівник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП Олег Лосінець зауважили учасникам тренінгу на незначних недоліках, які вони допустили під час навчань, зокрема на необхідності проведення якісної фотофіксації, однак у цілому практичні заняття відбулися на належному рівні.

Натомість, заступник начальника НДЕКЦ МВС в Рівненській області Валерій Дрик відмітив активну участь і належний рівень підготовки слідчих і криміналістів, а також бажання молодих фахівців вдосконалюватися.

За результатами проведеного семінар-тренінгу слідчі та інспектори-криміналісти отримали відповідні сертифікати.

Відділ комунікації поліції Рівненської області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews