У Чорне море зайшов вже другий ракетний есмінець США

У Чорне море зайшов вже другий ракетний есмінець США

До USS Donald Cook приєднався USS Porter, оснащений системою протиракетної оборони Aegis і крилатими ракетами Tomahawk

У Чорне море зайшов вже другий ракетний есмінець США
фото: U.S. Navy

Ракетний есмінець USS Porter (DDG 78) увійшов у Чорне море в рамках планового патрулювання. Як повідомляє пресслужба Шостого флоту США, есмінець, оснащений системою протиракетної оборони Aegis і крилатими ракетами Tomahawk, почав проходження Чорноморських проток 28 січня 2021 року.

«USS Porter радий повернутися в Чорне море, демонструючи нашу незмінну прихильність безпеці та стабільності в регіоні разом з нашими союзниками і партнерами по НАТО, – сказав командувач. Томас Ральстон, командир есмінця. – Екіпаж і я з нетерпінням чекаємо підвищення нашої спільної готовності і військово-морських можливостей».

Це вже другий есмінець США, який зайшов у Чорне море за останні дні. Так, 23 січня у Чорне море увійшов есмінець ВМС США USS Donald Cook (DDG 75).

В повідомленні вказано, що USS Porter приєднується до авіаносця USS Donald Cook (DDG 75), щоб «підтримувати безпеку на морі разом з іншими союзниками і партнерами по НАТО. Спільні операції кораблів сприяють подальшому зміцненню оперативної сумісності і демонструють прихильність до миру і безпеки на Чорному морі».

Нагадаємо: днями ВМС США і повітряне командування НАТО провели першу спільну морську і повітряну тренувальну місію в Чорному морі у 2021 році.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло