Dogecoin за добу подорожчав на 1000% після твіту Маска

Біткоїн за пів години здорожчав на 15%
Dogecoin за добу подорожчав на 1000% після твіту Маска
Гроші, скарбничка Фото: Рexels
29 Січня 2021, 15:03
читать на русском

Глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск розмістив у профілі свого Twitter-аккаунту хештег першої криптовалюти. Протягом пів години після цього її курс злетів з 32 тисяч доларів США до 37 тисяч. Водночас криптовалюта догікоїн (Dogecoin) за добу здорожчала на 1000%.

"Озираючись назад, це було неминуче", - написав Маск.

Відразу після цього повідомлення біткоїн почав дорожчати. За пів години після твіту мільярдера курс криптовалюти зріс більш ніж на 15% (згідно з даними coinmarketcap.com).

Згідно із даними сервісу bybt.com на тлі різкого зростання курсу догікоїна сталася масова ліквідація позицій трейдерів. За останню добу користувачі, які торгували монетою, втратили більше 300 млн дол. США.

Читайте також

За обсягом ліквідацій за минулу добу токен DOGE вийшов на перше місце і випередив за цим показником біткоїни. Загальний збиток трейдерів, які здійснювали операції з першою криптовалютою, склав близько 270 млн дол.

Після значного здорожчання догікоїну Ілон Маск, який називає Dogecoin своєї улюбленою криптовалютою, привітав її з новим рекордом, розмістивши у себе в Twitter тематичне зображення.

Наразі курси криптовалют виглядають таким чином:

Курс криптовалют станом на 15:00 29 січня Фото: binance.com

Нагадаємо, на початку січня найпопулярніша у світі криптовалюта біткоїн (bitcoin) досягла позначки у 42 тисячі доларів.  Це був її рекордний пік.

1