На Харківщині судитимуть податківця, затриманого на хабарі у 170 тис. грн

У Харківській області за підозрою у скоєнні корупційного злочину начальник одного з відділів податкової постане перед судом

На Харківщині судитимуть податківця, зат…

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, передає Depo.Харків.

 

За відомостями прес-служби, обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовного начальника одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

 

За даними слідства, начальник одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області вимагав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в розмірі 100 тис. грн щомісячно. Податківець обіцяв не перешкоджати господарській діяльності підприємця, а саме не вживати відповідних оперативних заходів щодо нього.

 

Правоохоронці задокументували два епізоди одержання неправомірної вигоди на загальну суму 170 тис. грн. Під час обшуку, проведеного 17 листопада 2020 року за місцем мешкання підозрюваного, вилучено грошові кошти та документи.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

 

Читайте також: У Харкові обвинувачений у хабарі чиновник попався на спробі "купити" свою справу за 3 тисячі доларів

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme