Єврокомісія вимагає від AstraZeneca віддати ЄС вакцину з Британії

Контракт компанії AstraZeneca з Брюсселем зобов'язує її поставити вироблену у Британії вакцину від коронавірусу до Євросоюзу, щоб заповнити дефіцит виробництва в Бельгії
 

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю німецькому виданню Deutschlandfunk, повідомляє Depo.ua.

"Сама компанія вказала нам в контракті чотири виробничі майданчики, два з яких розташовані у Британії. Це був її вибір. Саме вони планують виробництво. Однозначно включені два виробничих підприємства з Британії. Як їм вдасться це вирішити, зрештою – завдання компанії", – сказала вона.

За її словами, Єврокомісія заплатила 336 млн євро за 400 мільйонів доз. Перші 100 млн з яких мають доставлені в першому кварталі цього року.

"Я закликаю компанію виконати свої зобов'язання щодо поставок. Я розумію, що у них є початкові труднощі. Ми хочемо прозорості того, чому це так. Може, ми теж зможемо допомогти. Ми хотіли б знати, чому сьогодні ви не можете виконати те, що ми передбачили в контракті, а саме те, що ми інвестуємо в вас мільйони, і ви вже заздалегідь робите продукцію на складі. Де ці дози? Це перше питання, яке у нас є", – сказала фон дер Ляєн.

Минулого тижня компанія заявила, що тільки 25% від планового обсягу поставок будуть можливі через виробничі проблеми на бельгійському заводі, і що вона не може заповнити дефіцит за рахунок імпорту з Британії.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що в ЄС розробили механізм блокування експорту COVID-вакцин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme