Домовленості не виконуються тому, що цього не хоче Росія – Леонід Кравчук

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що переговори з Росією в рамках мінських домовленостей є “фальшивкою”, так як у нормальних умовах із Росією “неможливо домовитися”. Про це він заявив в ефірі телеканалу НАШ.

 

За словами Леоніда Макаровича, на початку його роботи в мінській ТКГ йому здавалося, що ” якісь кроки почалися “, що наближають мир.

 

“Коли я побув на цих зустріча, то побачив, що  все це фальшивка. Вони говорять одне, а роблять інше. Що вони думають, що можна обдурити Україну і вона піде на якісь поступки тільки односторонні. Що вона буде здавати національні інтереси заради якихось незрозумілих цілей – я зробив висновки, що домовитися в нормальних умовах неможливо”, – зробив висновок експрезидент.

 

“Коли ми обговорювали питання створення дорожньої карти для ТКГ він (заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак – ред.)… слухав нашу дискусію і прийшов розставити акценти: “Україна не виконує мінські домовленості”, “Україна має провину, тому що вона не підготовлена до того, щоб відновлювати ситуацію в контрольованих районах…”, “Україна повинна сказати, чи буде вона виконувати мінські угоди чи ні”. Про себе, про Росію і про ОРДЛО він навіть не обмовився. Не треба надавати значення таким переговорам – значення потрібно надавати тільки одному: домовитися з РФ можна тільки за допомогою сили (політичної – ред.) і тиску”, – зазначив глава української ТКГ.

 

Кравчук зазначив, що одне із завдань мінських домовленостей – показати європейським партнерам, що Україна “була і є прихильником виконання, а не виконуються домовленості, тому що цього не хоче Росія”.

 

Нагадуємо: