Суспільство

Україна хоче викуповувати надлишки вакцини у країн Євросоюзу

Україна хоче викуповувати надлишки вакцини у країн Євросоюзу

Фото: Pixabay

Україна готова викуповувати надлишкові обсяги COVID-вакцини у держав Євросоюзу.

Про це під час онлайн-дискусії “Збільшення допомоги ЄС країнам Східного партнерства в боротьбі з COVID-19” сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає “Укрінформ“.

“Наші команди вже працюють над пілотним проєктом. Ми готові викупити надлишки вакцин у держав-членів ЄС для того, щоб якомога швидше захистити наших громадян. У зв’язку з цим я хотів би звернутися до вас, панове депутати, по можливості проінформувати країни, що механізм вже практично створений і нам потрібні лише політичні рішення країн”, – сказав Степанов.

Він нагадав, що Україна веде переговори з основними виробниками вакцини від COVID-19, які завершили або знаходяться на 3 стадії клінічних досліджень, і з кількома вже триває узгодження потенційних контрактів.

Також в Україні прийнято план вакцинації, згідно з яким у 2021-2022 роках вакцинацією від COVID-19 має бути охоплено не менш як 50% всього населення України.

НЕ КАТАЛИСЬ НА ЛИЖАХ У БУКОВЕЛІ: ЧОМУ НАВІТЬ МАЛЕНЬКА АЛБАНІЯ ЗМОГЛА ОТРИМАТИ COVID-ВАКЦИНУ, А УКРАЇНА – НІ

Як відомо, у Молдові процес щеплення від коронавірусу почнеться вже на початку лютого, перші дози вакцини надійдуть в країну в кінці цього місяця.

Крім того, Володимир Омелян заявив, що дефіцит COVID-вакцини в Україні створений штучно.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.