Які авто тепер будуть вважатися розкішшю

0 680

У зв’язку зі зростанням мінімальної зарплати українців, змінилася і вартість автомобіля, за який потрібно буде сплачувати так званий «податок на розкіш».

Станом на 1 січня поточного року мінімальна сума заробітної плати в Україні становить 6 тис. грн. А отже й цінова межа для автівок, за які потрібно сплачувати податок, також трохи змістилася угору й тепер становить 2 млн 250 тис. грн.

Відповідно до норм ПКУ, під вказаний тип оподаткування потрапляють легкові автівки, вік яких не перевищує 5-ти років, та із середньоринковою ціною понад 375 мінімальних заробітних плат.

Податкова ставка залишилася такою ж самою. З урахуванням нової мінімальної вартості машини, що підлягає оподаткуванню, вона становить 25 тис. грн.

Mercedes-Benz S-Class
Mercedes-Benz S-Class

Визначати транспортні засоби, за які треба сплатити «податок на розкіш», будуть спираючись на ціновий калькулятор, який можна знайти на офіційному сайті Міністерства економіки.

Сплатити податок потрібно у строк до 60 днів від моменту вручення сповіщення власнику.


👉Підпишіться на нас в - Google НОВИНИ, щоб отримувати більше крутих, свіжих новин! Підписались? Тоді читайте далі - там цікаво⬇

Залиште відповідь