Найбільше цього тижня вразило, як багато страху з’явилося в деяких політиків та їхніх «партійних» коментаторів від нашого закону про референдум.

Зовсім не у суспільства, а саме в політиків. Такими словами розпочав свою замітку президент України Володимир Зеленський у телеграмі.

“Знаєте, чому вони так бояться референдуму? Все банально. Це їхній ключовий страх перед людьми.

Це страх перед незворотністю тих змін, які відбулись у 2019 році. Коли дуже солідні діячі та діячки після десятиліть «царювання» у високих кабінетах вмить опинилися… без влади та впливу.

Зараз вони живуть лише однією цинічною надією, що нібито можна відігратись і знову зібратися «клубом старих друзів» на печерських пагорбах, щоб вирішувати все в державі для власної вигоди і не питаючи в суспільства.

А якщо народ має реальний інструмент референдуму, то такі діячі насправді не можуть бути впевненими ні в чому.

Бо референдум – це інституційна зброя людей, щоб відсікати те, що не відповідає інтересам суспільства. Та обирати те, заради чого має працювати держава.

Ми дали людям справжню можливість здійснювати вирішальний вплив на владу. І не на один раз, а назавжди. І скористатися цією можливістю народ може в будь-який момент.

Тому, друзі-політики, звикайте. Вам тепер завжди доведеться враховувати, що останнє слово буде не за вами, а за суспільством”, – заявив президент.