Реклама

Імпортери збільшили інтерес до закупівель української високоолеїнової соняшникової олії

Коментарі

0

У січні на експортному ринку України фіксувалося зростання премій на високоолеїнову нерафіновану соняшникову олію. Дана тенденція пояснюється деяким збільшенням інтересу імпортерів до закупівель продукту, особливо партіями невеликих обсягів.

Про це повідомляє apk-inform.com.

«У січні премії на високоолеїнову соняшникову олію зросли до 40−60 $/т до ціни нерафінованої соняшникової олії, тоді як місяцем раніше зазначений показник нерідко варіювався в межах 10−20 $/т», — йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що на даний час премія на високоолеїнову соняшникову олію більшою мірою залежить від обсягів. Контейнерні партії торгуються з преміями до 60 $/т, а балкові обсяги на базисі FOB — із більш низькою премією.

«З огляду на те, що з початку поточного сезону премії на високоолеїновий соняшник були мінімальними через істотне подорожчання класичної сировини, велика його частина реалізується як звичайний. Ця частина за підсумками сезону може скласти до 40% в обсязі виробництва високоолеїнового соняшнику, що є досить високим показником», — розповідає Юлія Іваницька, аналітик ІА «АПК-Інформ».

За її словами, в разі поліпшення попиту на високоолеїнову продукцію може виникнути деякий дефіцит пропозиції, що виступить фактором підтримки для відновлення премій.

Нагадаємо, у 2020 році обсяги портової перевалки олійних збільшилися на 10,6%.



Поділитись

 

Стежте за головними новинами агробізнесу в Україні та світі на Agravery.com , на сторінці Facebook , у Telegram або підпишіться на нашу розсилку, відправивши лист з темою "Розсилка" на [email protected] .

 

Тільки зареєстровані користувачі можуть коментувати

Увійти Зареєструватися

Comments (0)

Реклама
Реклама
Реклама